Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Γιορτή Λήξης των Κατηχητικών Συνάξεων της Ενορίας Αγίου Θεράποντα Μυτιλήνης

27 Απριλίου 2017

Γιορτή Λήξης των Κατηχητικών Συνάξεων της Ενορίας Αγίου Θεράποντα Μυτιλήνης

 

Μυτιλήνη, 22 Απριλίου  2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

         Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου, πραγματοποιήθηκε το Λαμπροσάββατο 22 Απριλίου 2017 στο Κατοικητήριο της Αγίας Θωμαΐδος, στη Μυτιλήνη, για άλλη μια χρονιά, η Γιορτή Λήξης των  Ενοριακών Κατηχητικών Συνάξεων Αγίου Θεράποντα Μυτιλήνης.

Η Γιορτή περιλάμβανε:

  •   Πασχαλινό Όρθρο και Θεία Λειτουργία με λιτάνευση της εικόνας της Θεοτόκου, της επιλεγόμενης «ο της Αναστάσεως τύπος».
  •   Πλούσιο πρωινό, προσφορά των κυριών των Συνάξεων Κατηχητικού Λόγου και Αγιογραφικής Μελέτης.
  •   Συζήτηση με τους νέους της Σύναξης Φοιτητών Αγίου Θεράποντα.
  •   Ομαδικά παιχνίδια με τα παιδιά της Σύναξης Δημοτικού.
  •   Διανομή αναμνηστικών.

Η εκδήλωση έκλεισε αργά το μεσημέρι. Ο π. Αθανάσιος Γιουσμάς υπεύθυνος του όλου Ενοριακού έργου, στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στον Άγιο Απόστολο Ναθαναήλ, που γιόρταζε αυτήν την ημέρα. Κατέληξε με την ευχή «ο κόσμος που θα κοιτάζει στο εξής, όλους εμάς που συμμετείχαμε στις Ενοριακές μας Κατηχητικές Συνάξεις, να λέει ότι είπε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός για τον Ναθαναήλ: Να ένας αληθινός Χριστιανός, στον οποίον κακή διάθεση και κακότητα δεν υπάρχει». Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, καθώς και τον κόσμο (παιδιά, εφήβους, νέους, φοιτητές και μεγαλύτερους)  που και αυτή τη χρονιά συμμετείχαν πληθωρικά και εντυπωσιακά στις Συνάξεις της Ενορίας. Όλες οι εισηγήσεις των Συνάξεων, είναι «ανεβασμένες» στην ιστοσελίδα της Ενορίας www.apostoli.org

1

2

3

4