Γενικά Θέματα

Δισαρχιερατικός Εσπερινός για την Αγία Ειρήνη στο Γαλάτσι

5 Μαΐου 2017

Δισαρχιερατικός Εσπερινός για την Αγία Ειρήνη στο Γαλάτσι

galatsi-20

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε έναν κατάμεστο από πλήθος πιστών Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 4 Μαϊου 2017 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Ειρήνης.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αρχιμ. Ιερόθεος Καλογερόπουλος και πλήθος Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και όμορων Μητροπόλεων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Ειρήνης, στο μαρτύριο το οποίο υπέστη για την αγάπη και την δόξα του Χριστού, ενώ κλείνοντας ευχήθηκε ειρήνη σε όλον τον κόσμο και χρόνια πολλά.

Να αναφερθεί ότι ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου Αρχιμανδρίτης Τίτος Γαρεφαλλάκης ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για την αποδοχή της προσκλήσεως του να χοροστατήσει στον σημερινό εσπερινό της εορτής της Αγίας Ειρήνης.

Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Ειρήνης πέριξ του Ιερού Ναού.

galatsi-1 galatsi-2 galatsi-3 galatsi-4 galatsi-5 galatsi-6 galatsi-7 galatsi-8 galatsi-9 galatsi-10 galatsi-13 galatsi-14 galatsi-16 galatsi-17 galatsi-18 galatsi-19 galatsi-20 galatsi-21

Πηγή: romfea.gr