Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

10 χρήσεις του παιδικού ταλκ που (ίσως) δεν γνωρίζετε!

6 Μαΐου 2017

10 χρήσεις του παιδικού ταλκ που (ίσως) δεν γνωρίζετε!

67F1C382FE79311B31F13B5CD0967A5D

Από: Ελένη Χαδιαράκου

Η παιδική πούδρα ή αλλιώς ταλκ χρησιμοποιείται κυρίως για τη φροντίδα του μωρού μας! Πέρα όμως από τη συγκεκριμένη χρήση έχει ακόμη αρκετές που δεν γνωρίζουμε!

1. Απομακρύνει εύκολα την άμμο από το σώμα και τα ρούχα
Κατά την επιστροφή σας από την παραλία και πριν μεταφέρετε όλη την άμμο μέσα στο σπίτι, ρίξτε λίγο ταλκ στα πόδια και όπου αλλού υπάρχει άμμος. Αυτό θα απορροφήσει την υγρασία και η άμμος θα φύγει ευκολότερα με μια βούρτσα ή τίναγμα.

2. Βοηθάει στον καθαρισμό του κατοικίδιου μας
Αν δεν προλαβαίνετε να λούσετε το σκυλί σας, ρίξτε λίγο ταλκ στο τρίχωμα του και τρίψτε να πάει παντού.

3. Βοηθάει στον καθαρισμό από τις λαδιές στο ύφασμα
Ρίξτε λίγο ταλκ επάνω στη λαδιά, αφήστε λίγη ώρα, τρίψτε καλά και απομακρύνετε την επιπλέον σκόνη με μια βούρτσα. Μπορείτε να επαναλάβετε μέχρι να φύγει ο λεκές. Μετά πλύνετε το ρούχο κανονικά.

4. Ενισχύει τους βολβούς των φυτών
Πριν φυτέψετε τους βολβούς από κυκλάμινα ή άλλα φυτά στο χώμα βάλτε τους μέσα σε μια σακούλα με λίγο ταλκ και ανακινείστε να πάει παντού. Αυτό θα βοηθήσει από το να αναπτυχθούν μύκητες.

5. Ξεμπερδεύει τις αλυσίδες
Πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μην μπορείτε να ανοίξετε μια αλυσίδα για να φορέσετε το αγαπημένο σας κόσμημα, καθώς έχει κάνει πολλούς κόμπους. Μην στενοχωριέστε. Ρίξτε λίγο ταλκ και τρίψτε ελαφρά με τα χέρια σας. Η αλυσίδα θα ανοίξει αμέσως.

6. «Διώχνει» τα μυρμήγκια
Ρίξτε αρκετό ταλκ στο δρόμο τους και θα εξαφανιστούν αφού δεν μπορούν να περπατήσουν πάνω στη λευκή ουσία.

7. Αφαιρεί τη μούχλα από τα βιβλία
Παλιά βιβλία που δεν έχουν αποθηκευτεί σωστά ίσως αναπτύξουν υγρασία ανάμεσα στις σελίδες και μούχλα. Λίγο ταλκ στα προσβεβλημένα σημεία, τίναγμα και μετά έκθεση στον ήλιο για αρκετή ώρα. Δεν θα γίνουν σαν καινούρια αλλά δεν θα ντρέπεστε πια γι’ αυτά!

8. Βοηθάει τα πόδια να δείχνουν μεταξένια
Αν θέλετε πόδια απαλά, απλώστε λίγο ταλκ σε στεγνά πόδια, πριν από το ξύρισμα. Θα κάνει το ξυραφάκι να γλιστράει πιο εύκολα!

9. Βοηθάει στις…φουσκάλες!
Τα ψηλοτάκουνα σας, σας προκαλούν φουσκάλες; Για να τις προλάβετε ρίξτε λίγη πούδρα στις γόβες σας!

10. Βοηθάει στη λιπαρότητα του τριχωτού της κεφαλής!
Αν δεν προλαβαίνετε να λουστείτε, βάλτε μια μικρή ποσότητα πούδρας στις ρίζες των μαλλιών σας. Η πούδρα θα τραβήξει την λιπαρότητα και εσείς θα δείχνετε φρεσκολουσμένες!

Πηγή: imommy.gr