Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ταϊβάν: Η πρώτη ασιατική χώρα που απαγορεύει την κατανάλωση γάτων και σκύλων

8 Μαΐου 2017

Ταϊβάν: Η πρώτη ασιατική χώρα που απαγορεύει την κατανάλωση γάτων και σκύλων

gates-skulosΠαρά το γεγονός ότι στη Δύση η εκτροφή σκύλων και γατών για το κρέας τους είναι κάτι που προκαλεί έντονες αντιδράσεις, στις χώρες της Ανατολικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας πρόκειται συνηθισμένη πρακτική, ιδιαίτερα στις χώρες που μαστίζονται από τη φτώχεια και δεν μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες.

Ωστόσο, δεδομένου ότι τα εισοδήματα και η ευαισθητοποίηση σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων, συνεχίζουν να αναπτύσσονται στις περιοχές αυτές, η πρακτική μειώνεται σταδιακά αλλά σταθερά.

Η Ταϊβάν τώρα εμφανίζεται έτοιμη να πάρει ένα πιο αποφασιστικό βήμα και να προχωρήσει στην ολική απαγόρευση της κατανάλωσης κρεάς σκύλου και γάτας. Το νομοσχέδιο που πέρασε πρόσφατα θα καταστήσει το νησιωτικό κράτος το πρώτο στην Ασία που αποφασίζει μία τέτοια απαγόρευση.

Η νέα απόφαση συμπληρώνει έναν προηγούμενο νόμο, που ψηφίστηκε το 2001, ο οποίος κατέστησε παράνομη την πώληση κρέατος και γούνας από κατοικίδια ζώα για λεγόμενους «οικονομικούς σκοπούς».

Ο νόμος, που επισημοποιήθηκε μετά την υπογραφή των τροπολογιών από την Πρόεδρο της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-Γουέν, προβλέπει ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 8.000 δολαρίων σε όποιον συλληφθεί με κρέας σκύλου ή γάτας.

Η τιμωρία είναι πιο αυστηρή για εκείνους που εμπλέκονται στη σφαγή των ζώων, οι οποίοι θα αντιμετωπίζουν ποινές έως δύο χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο 60.000 δολαρίων.

Η πρωθυπουργός Τσάι είναι γνωστή φιλόζωος. Πέρυσι, υιοθέτησε τρεις σκύλους-οδηγούς που είχαν αποσυρθεί από τα καθήκοντά τους, οι οποίοι ζουν τώρα στο σπίτι της Τσάι με τις δύο γάτες της.