Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Η Ανώτατη τιμή της Ι.Μ. Καλαμαριάς στον Ηγούμενο Εφραίμ

10 Μαΐου 2017

Η Ανώτατη τιμή της Ι.Μ. Καλαμαριάς στον Ηγούμενο Εφραίμ

timi_efraim-7

Με την Ανώτατη Τιμή της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, τιμήθηκε πριν από λίγο ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Ο Μητροπολίτης Ιουστίνος φανερά συγκινημένος τόνισε ότι, ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου είναι μεγάλος συμπαραστάτης του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρασημοφόρησε τον Καθηγούμενο με την Ανώτατη Τιμή της Ιεράς Μητρόπολεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Ο Γέροντας απευθυνόμενος προς όλους τους παρισταμένους, μεταξύ άλλω τόνισε: “Ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο για την τιμή, αλλά εγώ το μόνο που κάνω είναι να συνεχίζω την παράδοση της Ιεράς Μονής, που το ένα πόδι είναι στην Ιεραποστολή και το άλλο στον Ησυχασμό.”

“Τα χρήματα δεν είναι της Μονής αλλά του λαού, και εμείς θα συνεχίσουμε για το καλό της πατρίδας το κοινωνικό μας έργο” – πρόσθεσε ο Γέροντας Εφραίμ.

Επίσης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος είπε ότι η κρίση θα ξεπεραστεί, αλλά επειδή η παρακμή θα αργήσει, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.

timi_efraim-1 timi_efraim-2 timi_efraim-3 timi_efraim-4 timi_efraim-5 timi_efraim-6 timi_efraim-10 timi_efraim-9 timi-1

Πηγή: romfea.gr