Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Το twitter δημιουργεί τηλεοπτικό κανάλι

10 Μαΐου 2017

Το twitter δημιουργεί τηλεοπτικό κανάλι

twitter

Στο παιχνίδι της διαδικτυακής τηλεόρασης μπαίνει δυναμικά το Twitter, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα μεταδίδει αγώνες, συναυλίες και ειδησεογραφικές εκπομπές.

Κατά τη διάρκεια κάθε σεζόν θα μεταδίδονται 20 αγώνες γυναικείου μπάσκετ, ενώ το πρακτορείο Bloomberg θα κάνει την παραγωγή ενός ειδησεογραφικού καναλιού για λογαριασμό του Twitter, που θα εκπέμπει όλο το 24ωρο. Ακόμη, στο «οπλοστάσιο» προστίθενται ορισμένες συναυλίες μέσω της διοργανώτριας εταιρείας «Live Nation» αλλά και πρωινές εκπομπές του ιστότοπου Buzzfeed. Επιπλέον θα υπάρξει συνεργασία με το μπλογκ τεχνολογίας «The Verge», που θα παρουσιάζει καινούργια γκάτζετ.

Τα βαριά ονόματα, με τα οποία θα συνεργαστεί το Twitter, είναι η εγγύηση που αναζητά εναγωνίως για να βγει από την ύφεση στην οποία έχει περιέλθει. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο είδε τον αριθμό των χρηστών να αυξάνεται σημαντικά, κατά 9 εκατομμύρια, γεγονός που έχει δημιουργήσει κλίμα αισιοδοξίας στην εταιρεία για το μέλλον.

Παλαιότερη προσπάθεια
Το Twitter είχε κάνει μια προσπάθεια να μεταδώσει ζωντανά αγώνες ποδοσφαίρου, ωστόσο τα δικαιώματα πλέον ανήκουν στο ανταγωνιστικό Amazon, το οποίο προσέφερε πολύ περισσότερα χρήματα, καθώς θα παρέχει το πρόγραμμα μόνο στους χρήστες που καταβάλλουν μηνιαία ή ετήσια συνδρομή.

Αλλωστε το Twitter δεν είχε καταφέρει να κερδίσει πολλούς θεατές με το εγχείρημα, καθώς δεν είχαν ξεπεράσει τους 260.000, τη στιγμή που οι τηλεοπτικοί δέκτες CBS και NBC είχαν προσελκύσει 16 εκατομμύρια τηλεθεατές με τους ίδιους αγώνες.

Πηγή: ethnos.gr