Γενικά Θέματα

Πέρασαν έναν ανανά για… έργο τέχνης

12 Μαΐου 2017

Πέρασαν έναν ανανά για… έργο τέχνης

Το πανεπιστήμιο Ρόμπερτ Γκόρντον, στην πόλη Αμπερντίν της Σκωτίας, φιλοξένησε, πρόσφατα, μια έκθεση έργων τέχνης. Τίτλος της, «Κοίτα ξανά». Καλούσε τους φιλότεχνους «να κοιτάξουν τους χώρους και τα μέρη γύρω τους με φρέσκο μάτι».

Δυο σπουδαστές, ο Ρουιάρι Γκρέι και ο Λόιντ Τζακ αποφάσισαν ν’ αφήσουν σε ένα πάγκο εκθεμάτων έναν ανανά. Μια βδομάδα αργότερα, ξαναγύρισαν στον «τόπο του εγκλήματος» και βρήκαν ότι κάποιος είχε καλύψει τον ανανά με υάλινη προθήκη. Ο ανανάς ήταν, πλέον, έργο τέχνης!

ananas_1

«Έφτασα μετά και τον είχαν τοποθετήσει σε γυάλινη προθήκη – είναι το πιο αστείο πράγμα που συνέβη όλο τον χρόνο. Ο επιβλέπων καθηγητής μου το παρατήρησε και ρώτησε έναν λέκτορα σε θέματα τέχνης αν ήταν αλήθεια, γιατί ο ίδιος δεν το πίστευε» δήλωσε ο Ρουιάρι στην «Daily Mail».

Ο Λόιντ, από την πλευρά του, ανέλαβε να εξηγήσει πώς συνέβη αυτό που συνέβη: «Στην αρχή, ο φίλος μου ο Ρουιάρι, τον αγόρασε για πλάκα σε έναν απ’ τους φίλους του, που είναι αλλεργικός στον ανανά. Αλλ’ αυτός δεν το βρήκε καθόλου, μα καθόλου αστείο και δεν ξέραμε τι να τον κάνουμε τον ανανά. Περνώντας απ’ το φεστιβάλ, τον αφήσαμε δίπλα σε κάποια εκθέματα για να δούμε σε πόσον καιρό θα τον έπαιρνε κάποιος. Το επόμενο που είδαμε ήταν ότι είχε τοποθετηθεί σε μια γυάλινη προθήκη και δεν πιστεύαμε τα μάτια μας».

ananas_2

«Για δέκα λεπτά, δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να γελάμε» συμπλήρωσε ο Ρουιάρι.

Η Σάλι Ρίπερ, διευθύντρια του καλλιτεχνικού φεστιβάλ «Κοίτα ξανά» είπε ότι «είναι λίγο μυστήριο – πραγματικά δεν έχουμε ιδέα ποιος το έκανε. Ήταν ξεκάθαρο για μας ότι ήταν φάρσα, αλλά αποφασίσαμε να το αφήσουμε εκεί γιατί ταίριαζε με το παιχνιδιάρικο πνεύμα του φεστιβάλ μας».

Είχε επιτυχία το φετινό φεστιβάλ: πάνω από 30.000 επισκέπτες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ