Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΠολυμέσα - Multimedia

Θρήνος στο Κάμπο… Tα Χωριά Υποδέχθηκαν τον Πολεμιστή της ΕΛΔΥΚ Θανάση Καραγιώργο! (φώτο-video)

31 Μαΐου 2017

Θρήνος στο Κάμπο… Tα Χωριά Υποδέχθηκαν τον Πολεμιστή της ΕΛΔΥΚ Θανάση Καραγιώργο! (φώτο-video)

Θρήνος στο Κάμπο των Τρικάλων όπου τα χωριά υποδέχθηκαν με τις δέουσες Τιμές τον Πολεμιστή της ΕΛΔΥΚ Θανάση Καραγιώργο !

Η Αδερφή του Θανάση κρατά την φωτογραφία του κατά την διάρκεια της Τελετής

Γεννημένος το 1953 στο Χωριό Μεγάλο Κεφαλόβρυσο  των Τρικάλων ένα Κεφαλοχώρι της Περιοχής ο Σάκης Καραγιώργος παρουσιάστηκε στο Στρατό το 1973 και επιλέχθηκε για να υπηρετήσει στην νήσο Κύπρο στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου !

Ζεί  την εισβολή και το πρώτο Αττίλα Πολεμώντας  στα Υψώματα και στις Αποστολές που ανατέθηκαν στην  ΕΛΔΥΚ  και μάλιστα τραυματίζεται στο χέρι αρνούμενος να εγκαταλείψει την Μάχη !

Στον δεύτερο Αττίλα την 16 Αυγούστου στη Επική Μάχη της  ο ΕΛΔΥΚάριος Καραγιώργος με Ομάδα 4 Ατόμων  πολεμά σε ανάχωμα έξω απο το Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ  ώς προφυλακή εκει τραυματίζεται στο πόδι  και ζητά απο τους Συμπολεμιστές να απομακρυνθούν καλύπτοντας αυτός την απαγκίστρωση

Είναι η Τελευταία φορά που τον αναφέρουν ζωντανό ..Βρέθηκε σε Ομαδικό τάφο με άλλους 13 Πολεμιστές ..Εικάζεται οτι συνελήφθη ,βασανίστηκε και εκτελέστηκε !

Ο Θείος Δημήτρης Καραγιώργος ακολουθεί τη πομπή …Είμαι υπερήφανος για τον Θανάση

To Σπίτι του Ήρωα το περίμενε σημαιοστολισμένο με τους δικούς του στην Πόρτα !

Βουβοί γεμάτοι οργή οι Συμπολεμιστές τους Κρατώντας την Ελληνική Σημαία συνοδεύουν το Θανάση στην Τελευταία του Κατοικία ..

Ο Ανεψιός του Ήρωα με το ίδιο όνομα Θανάσης Καραγιώργος κρατώντας την Ελληνική Σημαία που ξεδίπλωσαν οι Απόστρατοι Αξιωματικοί της ΕΑΑΣ και οι Συμπολεμιστές του Καραγιώργου !

Μετά απο 43 ολόκληρα χρόνια επέστρεψε στο χωριό του όπου στήθηκε Υποδοχή στον ήρωα αντάξια του Αγώνα του !

Ήταν εκεί τα Αδέρφια του, τα ανίψια του και όλοι οι Συγγενείς ..Σύσσωμο το Χωριό με τις Καμπάνες των γύρων Χωριών να χτυπάνε πένθιμα μεταφέροντας το άγγελμα του Θανάτου αλλά και την ανακούφιση των δικών του Ανθρώπων οτι επιτέλους ο Θανάσης θα είνα στο Σπίτι του.

Το άγημα της ΣΜΥ σε πομπή στους δρόμους τoυ χωριού του Καραγιώργου σε μια Τιμητική Πορεία

 

Πηγή: veteranos.gr