Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Θερινά μαθηματικά σχολεία στο Γραμματικό Αττικής και στη Λεπτοκαρυά Πιερίας

16 Ιουνίου 2017

Θερινά μαθηματικά σχολεία στο Γραμματικό Αττικής και στη Λεπτοκαρυά Πιερίας

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) ανακοίνωσε ότι διοργανώνει στο Γραμματικό Αττικής την 9η Μαθηματική κατασκήνωση για παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων του δημοτικού.

Οι απόφοιτοι των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του δημοτικού θα έχουν ευκαιρία να περάσουν επτά ημέρες λαμβάνοντας μέρος σε διασκεδαστικές δραστηριότητες, που προωθούν την καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης. Η κατασκήνωση θα λειτουργήσει από την 1η Ιουλίου έως τις 8 Ιουλίου. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 330 ευρώ ανά μαθητή.

Επίσης η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία θα διοργανώσει το 11ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο στη Λεπτοκαρυά Πιερίας για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε δύο περιόδους.

Η πρώτη περίοδος θα ξεκινήσει την Κυριακή 16 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 22 Ιουλίου, ενώ η δεύτερη θα ξεκινήσει το Σάββατο 22 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 28 Ιουλίου.

Και σε αυτή την περίπτωση, γνώση και ψυχαγωγία θα συνδυαστούν μέσα από μαθήματα που θα κάνουν έμπειροι δάσκαλοι και καθηγητές μαθηματικών. Τα μαθήματα τελούν υπό την επιστημονική εποπτεία της ΕΜΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ www.hms.gr.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ