Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Βραβείο προσφοράς σε 200 πολύτεκνες οικογένειες της Μαγνησίας από τον Αρχιμ. Εφραιμ

20 Ιουνίου 2017

Βραβείο προσφοράς σε 200 πολύτεκνες οικογένειες της Μαγνησίας από τον Αρχιμ. Εφραιμ

Βραβείο προσφοράς για τις πολύτεκνες οικογένειες της Μαγνησίας ήταν η χθεσινή εκδήλωση της Ένωσης Πολυτέκνων Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Domotel ΧΕΝΙΑ Βόλου, παρουσία του ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ. Στον γέροντα απονεμήθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης από τον αιρετό δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, εις ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά του στην πόλη.

Ο Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος χαρακτήρισε «αιμοδότες του έθνους τις πολύτεκνες οικογένειες», συμβούλεψε τους Έλληνες «να μη χάνουν την πίστη τους» αλλά να δημιουργούν οικογένειες, παρά τα δυσβάσταχτα μέτρα και την υπερφορολόγηση που θεσπίζει η πολιτεία.

Στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης έγινε η βράβευση των παιδιών των πολύτεκνων οικογενειών που αρίστευσαν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, και εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά τη σχολική περίοδο 2015-2016, ενώ τιμήθηκαν επίσης όλες οι νέες οικογένειες που έγιναν πολύτεκνες.

Tα βραβεία σε περισσότερα από 200 παιδιά πολύτεκνων οικογενειών της Μαγνησίας που αρίστευσαν επέδωσε ο Γέροντας και καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου π. Εφραίμ, ο οποίος μίλησε στους παριστάμενους με θέμα «Η ευλογία μέσα στον γάμο», τονίζοντας την πρόθεση διαρκούς στήριξης των πολυτέκνων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας στο πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ.

Στη διάρκεια της ομιλίας της, η πρόεδρος της Ένωσης πολυτέκνων, Τάνια Πράπα, αναφέρθηκε στις αξιέπαινες προσπάθειες των παιδιών πολύτεκνων οικογενειών που αριστεύουν στο σχολείο και τις σπουδές τους, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα προσθήκης νέων πολύτεκνων οικογενειών στον Σύλλογο.

Πηγή:briefingnews.gr