Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΘαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Εκστρατεία ενημέρωσης πρόληψης για την άνοια από την «Αποστολή»

23 Ιουνίου 2017

Εκστρατεία ενημέρωσης πρόληψης για την άνοια από την «Αποστολή»

Οι πάσχοντες από νόσο Aλτσχάιμερ και άλλες μορφές Άνοιας στην Ελλάδα υπολογίζονται στις 200.000 ενώ Παγκοσμίως και μέχρι το 2050, οι ασθενείς θα είναι περίπου 115,4 εκατομμύρια.

Συνεχίζεται για 2η χρονιά η μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια από το Καρέλλειο, το Πρότυπο Κέντρο Alzheimer του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ και τα Sani Sensitive, με επισκέψεις στην Κάρυστο, τη Σκύρο, το Βόλο και την Καρδίτσα.

Οι πάσχοντες από νόσο Aλτσχάιμερ  και άλλες μορφές Άνοιας στην Ελλάδα υπολογίζονται στις 200.000 ενώ Παγκοσμίως και μέχρι το 2050, οι ασθενείς θα είναι περίπου 115,4 εκατομμύρια.

Εξειδικευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου» πραγματοποίησε, στις προαναφερθείσες περιοχές, δωρεάν τεστ μνήμης, σε περισσότερους από 240 πολίτες άνω των 60 ετών.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες σχετικά με την άνοια στα  Πνευματικά Κέντρα των Ιερών Μητροπόλεων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο, που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον πολίτες και επαγγελματίες ψυχικής υγείας των ευρύτερων  περιοχών.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής»  Κωνσταντίνος Δήμτσας, «η “Αποστολή” καλύπτει τις ελλείψεις των κρατικών δομών  μέσω της πανελλαδική εκστρατείας προκειμένου να επιτυγχάνεται η έγκαιρη διάγνωση της άνοιας η οποία είναι αποφασιστικής σημασίας για τον ασθενή και τους οικείους του».

Ο κ. Δήμτσας ευχαρίστησε  τους  Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο καθώς και την εταιρεία ΜΕΓΑ για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση της δράσης και υπογράμμισε το διαχρονικό ενδιαφέρον  τους Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Η υπεύθυνη της Δομής κ.Ευθυμιοπούλου Κατερίνα επεσήμανε ότι «λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής πανελλαδικά, αυξάνονται και τα περιστατικά άνοιας, μεγάλος αριθμός των οποίων παραμένουν χωρίς διάγνωση ειδικά στην περιφέρεια. Μέσα από την εκστρατεία αυτή προσπαθούμε να παροτρύνουμε τον κόσμο να αφήσει πίσω το ταμπού που υπάρχει στην κοινωνία για τον έλεγχο της μνήμης και τον προτρέπουμε να εξεταστεί και να ενημερωθεί για τη νόσο».

Σύμφωνα με την «Αποστολή», η εκστρατεία θα συνεχιστεί σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδας, με έμφαση στις ακριτικές περιοχές.

 

Πηγή: naftemporiki.gr