Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΘαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Διάσημο Τζαμί στο Αμπού Ντάμπι μετονομάστηκε προς τιμήν της Παναγίας

24 Ιουνίου 2017

Διάσημο Τζαμί στο Αμπού Ντάμπι μετονομάστηκε προς τιμήν της Παναγίας

Ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά, που βρίσκεται στην πρωτευούσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αμπού Ντάμπι, με πρωτοφανής απόφαση των αρχών μετονομάστηκε προς τιμήν της Παναγίας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, την απόφαση έλαβε η 43η ισχυρότερη γυναίκα στο κόσμο και Υπουργός Εξωτερικών για την Ανοχή Λούμπνα Αλ Κουσιμί.

Παλαιότερα το Τζαμί ήταν γνωστό ως “Το Τζαμί του Σεϊχη Μοχάμεντ Μπεν Ζαίντ”,  ιδρυτής του οποίου ήταν το πρώτος πρόεδρος της χώρας Ζάιντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναγιάν, όπου είναι θαμμένος στην αριστερή πλευρά του τζαμιού.

Πλέον το Τζαμί που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 40.000 προσκυνητές θα ονομάζεται: “Τζαμί της Μαρίας, της μητέρας του Χριστού”.

Η μετονομασία του διάσημου Τζαμί που βρίσκεται σε μια από τις κεντρικές συνοικίες της πόλης, έχει ως στόχο την ενοποιήση των ανθρωπιστικών προσδοκιών οπαδών διαφορετικών θρησκειών.

Η Υπουργός δήλωσε ότι η απόφαση αυτή είναι σύμφωνη με τη συνολική κοινωνική πολιτική της χώρας, που έχει στόχο την ειρηνική συνύπαρξη τω διαφορετικών Θρησκευτικών Δογμάτων.

Επίσης το Τζαμί του Σεΐχη Ζάιντ έχει κατακτήσει το ρεκόρ του μεγαλύτερου χαλιού στον κόσμο, έκτασης 5.627 μέτρων, αποτελούμενο από 2.268.000.000 κόμπου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Μουσουλμάνοι σέβονται και αγαπούν την Παναγία ως μητέρα του Χριστού, ο οποίος αναγνωρίζεται από το Ισλάμ, όχι όμως ως Θεάνθρωπος.

 

Πηγή: Romfea.gr