Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ετήσιο μνημόσυνο Γερόντισσας Μαρίας στην Ολλανδία (ΦΩΤΟ)

28 Ιουνίου 2017

Ετήσιο μνημόσυνο Γερόντισσας Μαρίας στην Ολλανδία (ΦΩΤΟ)

Το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Μαρίας τέλεσε το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας στη γυναικεία Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου, Asten, στην Ολλανδία.

Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κατόπιν μιας μικρής διακοπής τελέσθηκε η Παννυχίδα, κατά το μοναστηριακό τυπικό, μπροστά στον τάφο της μακαριστής Γερόντισσας.

Η Γερόντισσα Μαρία, Ολλανδικής καταγωγής, ασπάσθηκε την Ορθοδοξία και μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα παραμονής της στη Ελλάδα, όπου εκάρη μοναχή, θέλησε να επιστρέψει στην πατρίδα της και να ιδρύσει εκεί κάποιο μοναστήρι.

Με τις ευλογίες του οικείου, τότε, Μητροπολίτου Παντελεήμονος ξεκίνησε την προσπάθεια και το 1989 κατάφερε να βρει μια μικρή φάρμα την οποία μετέτρεψε σε Ορθόδοξο Μοναστήρι, πόλο έλξεις των πιστών τόσο για την Ολλανδία όσο και για τα γειτονικά κράτη.

Η μακαριστή Γερόντισσα μετά από διάστημα ασθενείας κοιμήθηκε οσιακά την 24η Ιουνίου 2016.

Οι επταμελής αδελφότητα με επικεφαλής την διάδοχο της μακαριστής Ηγουμένης, Γερόντισσα Ιωάννα και τις ευλογίες της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου συνεχίζουν ασταμάτητα να αποτελούν φάρο της Ορθοδοξίας στην περιοχή και να αναπαύουν κάθε προσκυνητή που επισκέπτεται το μοναστήρι.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Πηγή: romfea.gr