Θεολογία και Ζωή

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

28 Ιουνίου 2017

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Στο πρόβλημα των ναρκωτικών που ακουμπά σε μεγάλο βαθμό τη νεολαία και στην έλλειχη παιδείας πάνω στο ζήτημα, επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
Αναλυτικά το μήνυμα:

Αγαπητά μου παιδιά,

Η σημερινή ημέρα που είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση των ναρκωτικών μας φέρνει ξανά όλους ενώπιων των ευθυνών μας ως πατέρες και ως παιδαγωγούς. Όλα εκείνα τα παιδιά που χάνονται στους ψεύτικους κόσμους των εξαρτήσεων ίσως δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ζήσουν την ομορφιά της αληθινής παιδείας και της ουσιαστικής καλλιέργειας του χαρακτήρα και της ψυχής τους.

Για να μάθει να ζεί ένας άνθρωπος ελεύθερος και να κάνει σωστή χρήση της ελευθερίας του πρέπει κάποιος να του το μάθει, να του το διδάξει μα πάνω απ΄όλα να του το εμπνεύσει. Αυτό το βάρος πέφτει στους ώμους όλων όσων αγαπούν τη νεότητα, αγωνιούν γι’ αυτή, αλλά πάνω απ΄όλα δουλεύουν για την αγωγή και τη παιδεία.

Δεν μπορεί να ζητάμε από τους νέους την προσπάθεια και την αρετή και εμείς να επιλέγουμε το βόλεμά μας και τη πνευματική στασιμότητα. Αν θέλουμε οι νέοι να επιλέξουν την όμορφη και αγωνιστική πλευρά της ζωής, θα πρέπει να την έχουμε επιλέξει πρώτοι εμείς .

Η Εκκλησία μέσα από τις ευχαριστιακές της κοινότητες θα παραμένει φωτεινός οδοδείκτης προς την αρετή και την αδελφοσύνη και θα αγκαλιάζει με όλες της τις δυνάμεις εκείνους που θα επιλέξουν να αγωνιστούν στο πλευρό των νέων ανθρώπων για μία κοινωνία χωρίς εξαρτήσεις και ουσίες.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

+ Ο ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄
Πηγή: vimaorthodoxias.gr