Θαύματα και θαυμαστά γεγονόταΘεολογία και ΖωήΟρθόδοξη πίστη

Εκδήλωση ευγνωμοσύνης των Πολυτέκνων Φλώρινας στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

14 Ιουλίου 2017

Εκδήλωση ευγνωμοσύνης των Πολυτέκνων Φλώρινας στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του συλλόγου Πολυτέκνων Φλώρινας, στην κατάμεστη αίθουσα του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» προς τιμήν όλων των μαθητών του συλλόγου, που προήχθησαν στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, των αριστούχων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και στις οικογένειες τους, που με πολύ κόπο στηρίζουν την προσπάθεια των παιδιών τους.

Στην εκδήλωση, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχ. Γέροντας Εφραίμ, οποίος λόγω αναλυμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παρευρεθεί, στέλνοντας όμως ως εκπρόσωπο τον π. Τιμόθεο Βατοπαιδινό, ο οποίος και ανέπτυξε ομιλία με θέμα «Η αρμονία στην οικογένεια».

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ο οποίος χαιρετίζοντας την εκδήλωση έκανε εκτενή αναφορά στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου και ειδικότερα στον Γέροντα Εφραίμ, τονίζοντας πως αφουγκρασμένος ο Καθηγούμενος την καθημερινότητα των πολιτών δρα φιλανθρωπικά και στηρίζει ποικιλοτρόπως, τόσο την Μητρόπολη Φλωρίνης όσο και πολλές Μητροπολιτικές περιφέρειες της χώρας.

Ακολούθησε η βράβευση όλων των μαθητών και των γονιών τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως την γενική οργάνωση είχε ο πρόεδρος πολυτέκνων Φλώρινας πρωτοπρεσβύτερος π. Σωτήριος Παρδάλης.

Τέλος το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι τις Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της Στρατιωτικής Ηγεσίας της περιοχής.

Πηγή: romfea.gr