Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Λαμπρός εσπερινός ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου

30 Ιουλίου 2017

Λαμπρός εσπερινός ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου

Ι.Μ. Άρτης: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε ο πολυαρχιερατικός εσπερινός των ονομαστηρίων του Σεβ. Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου, στον Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτας.
Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο Μητροπολίτης Ιλίου απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στη βιοτή του Αγίου Καλλινίκου, κάνοντας λόγο για δικαίους και αδίκους, καθώς και για τον τρόπο προσέγγισης του Θεού της αγάπης και της δικαιοσύνης.

Αναφέρθηκε δε, στην προσωπικότητα του εορτάζοντος Μητροπολίτη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην απλότητα και στην ευσέβειά του.

Ο Μητροπολίτης Άρτης με τη σειρά του ευχαρίστησε τους δύο Ιεράρχες, τους εκπροσώπους των αρχών, καθώς και το εκκλησίασμα για την παρουσία τους.

Εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στον εσπερινό εορτασμού του Αγίου Καλλινίκου, κατά το έτος 1991 όταν εκάρη μοναχός από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο, μετονομασθείς από Κωνσταντίνος σε Καλλίνικος.

 

Πηγή: vimaorthodoxias.gr