Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΘεολογία και Ζωή

11 Συμπεριφορές Των Γονέων Που Αντιγράφουν Τα Παιδιά

30 Αυγούστου 2017

11 Συμπεριφορές Των Γονέων Που Αντιγράφουν Τα Παιδιά

Τα παιδιά στα πρώτα χρόνια της ζωής τους απορροφούν εικόνες και αντιδράσεις του περιβάλλοντος τους, διαμορφώνουν χαρακτήρα και συμπεριφορά αλλά κυρίως μιμούνται. Και φυσικά οι γονείς είναι αυτοί από τους οποίους τα παιδιά κλέβουν γνωρίσματα και αντιδράσεις.

Οπότε αγαπητοί μας γονείς καλό θα είναι να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με τις κινήσεις, τα λόγια σας και τη γενικότερη συμπεριφορά σας όταν μπροστά βρίσκονται τα πιτσιρίκια σας.

Ξέρετε ότι σύμφωνα με κάποιες τελευταίες έρευνες υπάρχουν συγκεκριμένες συνήθειες που τα παιδιά αντιγράφουν από τους γονείς τους περισσότερο;

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις συνήθειες που τα παιδιά τείνουν να αντιγράφουν:

1. Ο τρόπος που μιλάτε στο τηλέφωνο

Εάν θέλετε να έχετε μια εικόνα του τρόπου με τον οποίο μιλάτε στο τηλέφωνο δεν έχετε παρά να δώσετε στο νηπιάκι σας ένα τηλέφωνο παιχνίδι και αυτό θα κάνει ό,τι ακριβλως έχει δει από εσάς.

2. Οι κινήσεις του σώματος και οι χειρονομίες

Αν παραξενευτείτε βλέποντας το παιδί σας να κάνει μια χειρονομία που δεν την είχε ξανακάνει είναι πολύ πιθανό αν το ρωτήσετε να λάβετε την αποστομωτική απάντηση ότι την έχετε κάνει εσείς!

3. Η συμπεριφορά προς τους άλλους

Ο τρόπος που συμπεριφέρεστε και μιλάτε στους ανθρώπους με τους οποίους συναστρέφεστε είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά αποτυπώνεται και στο πώς συμπεριφέρεται το παιδί σας σε συγγενείς και φίλους σε διάφορες στιγμές της ημέρας.

4. Το γέλιο!

Έχετε ένα συγκεριμμένο τύπο γέλιου που σας διακρίνει; Κάνετε κάποια στερεοτυπική κίνηση κάθε φορά που γελάτε; Τότε δεν είναι διόλου απίθανο να δείτε το παιδί σας να την μιμείται όταν ακούσει κάποιο αστείο.

 

Πηγή: infokids.gr