Ορθόδοξη πίστη

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μητρός του Μητροπολίτη Πατρών

31 Αυγούστου 2017

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μητρός του Μητροπολίτη Πατρών

Την Κυριακή 27.8.2017, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στού Λουκά Τριπόλεως, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, εν πληθούση Εκκλησία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σπάρτης και Μονεμβασίας κ. Ευσταθίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου, Άρτης κ. Καλλινίκου, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Οπως αναφέρει ανακοινεθών της Μητροπόλεως Πατρών, στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο οικείος Ποιμενάρχης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος ωμίλησε περί της αξίας της ψυχής του ανθρώπου.

Εν συνεχεία, ετελέσθη το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Πρεσβυτέρας Κατίνας Σκλήφα, μητρός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε ευγνωμόνως τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους στο ιερό μνημόσυνο και τους ευχήθηκε ο Πανάγιος Θεός να τους χαρίζη πολυετή και καλλίκαρπο την Αρχιερατεία.

Επίσης, ευχαρίστησε τους Κληρικούς, Μοναχούς και Μοναχές από τη Τρίπολη, την Πάτρα και αλλού, τους εντιμοτάτους Άρχοντας της Αρκαδίας και της Αχαίας που συμμετείχαν προσευχητικά στην Θεία Λειτουργία και στο ιερό μνημόσυνο, και τους πολυπληθείς ευσεβείς Χριστιανούς, είτε από Αρκαδία, είτε από Πάτρα και όπου αλλού και ευχήθηκε κάθε ευλογία παρά Κυρίου.

Πηγή: vimaorthodoxias.gr