Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Λαμπρός Εορτασμός της Αγίας Ζώνης στο Σιδηρόκαστρο

5 Σεπτεμβρίου 2017

Λαμπρός Εορτασμός της Αγίας Ζώνης στο Σιδηρόκαστρο

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί της Καταθέσεως Της Αγίας Ζώνης στο Ιερό Προσκύνημα της στο Σιδηρόκαστρο όπου υπάρχει θαυματουργή εικόνα την οποία έφεραν πρόσφυγες από το Μελένικο όπου ήταν η παλαιά έδρα Της Μητροπόλεως το 1913 στο Σιδηρόκαστρο ως Ιερό Κειμήλιο και την οποία τοποθέτησαν σε μικρό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Είναι η μεγαλύτερη Ιερά Πανήγυρις στην Ιερά Μητρόπολη όπου χιλιάδες πιστών συρρέουν κάθε χρόνο κατά τις ημέρες αυτές.

Εφέτος στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος,ενώ συγχοροστάτησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και ο οικείος Ποιμενάρχης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Εν συνεχεία ακολούθησε Ιερά Λιτανεία της εικόνος με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών ενω στην κεντρική Πλατεία της πόλεως ετελέσθη Αρτοκλασία και κήρυγμα υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος ο οποίος έδωσε ιδιαίτερο παλμό και ομίλησε στις καρδιές των πιστών τονίζοντας τον ρόλο της Παναγίας η οποία είναι η καταφυγή όλων μας.

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηρόκαστρου κ. Μακάριος με πολλούς Ιερείς και Διακόνους και πλήθος πιστών.

 

Πηγή: romfea.gr