Άγιον ΌροςΠολυμέσα - Multimedia

Η ζωή, το έργο και οι τελευταίες στιγμές του Γέροντα Μωυσή του Αγιορείτη

19 Σεπτεμβρίου 2017

Η ζωή, το έργο και οι τελευταίες στιγμές του Γέροντα Μωυσή του Αγιορείτη

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στο Άγιον Όρος, και συγκεκριμένα στην Ιερά Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος της Ιεράς Μονής Κουτλομουσίου.

Στο κελί του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Ιεράς Σκήτης, έζησε από το 1985 μέχρι και το 2014 ο μακαριστός λόγιος Γέροντας Μωυσής.

Σήμερα, Γέροντας του Ιερου Κελιού είναι ο π. Χρυσόστομος, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε υποτακτικός και φύλακας άγγελος του Γέροντα Μωυσή.

Ο π. Χρυσόστομος αποδέχθηκε την επιθυμία μας να μιλήσει στο φακό της Romfea.gr για τον μακαριστό γέροντα, αλλά και να μας ξεναγήσει στο Κελί του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Ο αγαπητός π. Χρυσόστομος, μίλησε για την ζωή του γέροντα, για τους ανθρώπους που τον στήριξαν, για το συγγραφικό του έργο, αλλά και για τις τελευταίες του στιγμές.

Τέλος ο π. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στο “Θέατρο Παλλάς”, όπου θα γίνει η παρουσίαση Αφιερωματικού Τόμου για τον μακαριστό γέροντα με τίτλο: “Μωυσέως Ωδή”.

 

Πηγή: romfea.gr