Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Η Ορεστιάδα υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

24 Σεπτεμβρίου 2017

Η Ορεστιάδα υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Έφτασε στην Ορεστιάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό.

Στη συνέχεια ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έγινε δεκτός στην Κεντρική Πλατεία της Ορεστιάδος, από τις Αρχές του Τόπου, Κληρικούς της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του έτους “Στέφανου Καραθεοδωρή” και έπειτα από πρόσκληση του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνού και του Δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέπτεται την Ορεστιάδα, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την προσωπικότητα του Στέφανου Καραθεοδωρή που υπήρξε σημαντικό κεφάλαιο για το πατριαρχείο.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης στην προσφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη αναφέρθηκε στην προσφορά του κ. Βαρθολομαίου. «Είστε Οικουμενικός, είστε παγκόσμιος, την ώρα που οι λαϊκισμοί και οι φονταμενταλισμοί διαιρούν ακόμη την οικουμένη».

«Όλοι εσείς οι ευγενείς και ευσεβείς απόγονοι των κατοίκων της παλαιάς Ορεστιάδος της Ανδριανουπόλεως και του περιφήμου προαστίου Κάραγατς», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, απευθυνόμενος στους κατοίκους της Ορεστιάδας και αναφέρθηκε στην ιστορία της πόλης και την διαχρονική προσφορά των κατοίκων της.

Στην συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, όπου χοροστάτησε στην Δοξολογία.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέστη στα εγκαίνια του νεοσύστατου κέντρου πολιτισμού και κοινωνικής διακονίας.

Πηγή: romfea.gr