Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Ενθρόνιση Παναγίας ”Οικονόμισσας” στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

1 Οκτωβρίου 2017

Ενθρόνιση Παναγίας ”Οικονόμισσας” στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα εκκλησιαστικής κατάνυξης και με τη συμμετοχή κλήρου και λαού το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στην ενορία του Βαλτερού της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου ενθρονίστηκε η εικόνα της Παναγίας “Οικονόμισσας”.

Πρόκειται για αντίγραφο από την εικόνα της Παναγίας “Οικονόμισσας” που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, την οποία έφεραν κάτοικοι του χωριού κατά τον ξεριζωμό τους από το Μπασλίκι, κοντά στην περιοχή της Κεσάνης το 1922.

Η Ιερά Εικόνα με τις κατάλληλες ενέργειες του Ιερέως π. Αλεξίου Καρυπίδη αφού αποκαταστάθηκε από την φθορά του χρόνου και αφού δέχθηκε την κατάλληλη συντήρηση τοποθετήθηκε σε μεγαλόπρεπο προσκυνητάριο απέναντι του Δεσποτικού Θρόνου ώστε να είναι πηγή αγιασμού και ευλογίας αλλά και κατάθεσης των προσευχών όλων των πιστών.

Στον Αρχιερατικό εσπερινό του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηρόκαστρου κ. Μακάριος σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα απεκάλυψε το Ιερό θησαύρισμα στον λαό του Θεού, αφού πρώτα ο εφημέριος του ναού π. Αλέξιος ανέφερε ιστορικά στοιχεία της Ιεράς Εικόνος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηρόκαστρου κ. Μακάριος επιβράβευσε τόσο τον Ιερέα αλλά και όλους τους κατοίκους που τιμούν και σέβονται τα Ιερά και Όσια τους.

Στο τέλος ακολούθησε παραδοσιακή βραδιά με Θρακιώτικους χορούς από την χορευτική Ομάδα της Νεανικής Εστίας Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

 

Πηγή: romfea.gr