Ορθόδοξη πίστηΠολυμέσα - MultimediaΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Το Περιστέρι υποδέχθηκε την Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα και την δεξιά της Αγίας Μαρίνας

21 Οκτωβρίου 2017

Το Περιστέρι υποδέχθηκε την Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα και την δεξιά της Αγίας Μαρίνας

Σε ατμόσφαιρα εκκλησιαστικής κατάνυξης, ιερός κλήρος και ευσεβής λαός του Περιστερίου, υποδέχθηκαν στον προ 3 εβδομάδων εγκαινισθέντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, σήμερα Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017, την Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα και την δεξιά χείρα της Αγίας Μαρίνας, εκ της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου.

Τα ιερά λείψανα μετέφερε, με την ευλογία του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος Φραγκουλάκης και τα υποδέχθηκε στην συμβολή των οδών Αγίου Βασιλείου και Ναούσης εκ μέρους Του Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου, ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος.

Στη συνέχεια υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Περιστερίoυ, σχηματίστηκε πομπή προς τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Αμέσως μέτα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί της εορτής του Αγίου Γερασίμου εκ Κεφαλληνίας, όπου τον Θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης.

Τέλος να σημειωθεί πως η Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα και η δεξιά χείρα της Αγίας Μαρίνας θα παραμείνουν προς προσκύνησιν των πιστών έως και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Πηγή: romfea.gr