Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΘεολογία και Ζωή

Πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ για τη φωτογραφία του «Zorba the Greek», Walter Lassally

24 Οκτωβρίου 2017

Πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ για τη φωτογραφία του «Zorba the Greek», Walter Lassally

HOLLYWOOD – JANUARY 26: Cinematographer Walter Lassally poses at the American Cinematophers 22nd Annual Outstanding Achievement Awards at Hollywood & Highland on January 26, 2008 in Hollywood, California. (Photo by Stephen Shugerman/Getty Images)

Έφυγε από τη ζωή στις 6 το πρωί της Δευτέρας ο Γουόλτερ Λάσαλι, ο βραβευμένος με όσκαρ για τη φωτογραφία του «Ζορμπά». Ο Λάσαλι που διέμενε μόνιμα στο Σταυρό Ακρωτηρίου όπου γυρίστηκε ένα μεγάλο μέρος του «Ζορμπά» νοσηλεύονταν εδώ και εβδομάδες στην Ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων όπου είχε εγχειριστεί . Η ζημιά αποκαταστάθηκε όμως διαπιστώθηκε ότι ο Λάσαλι έπασχε από λευχαιμία κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Νοσοκομείο.

Ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία να βρεθεί το βράδυ του Σαββάτου στα εγκαίνια του θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» και για το σκοπό αυτό από τους διοργανωτές και τους θεράποντες γιατρούς είχε αποφασιστεί να τον μεταφέρουν στο χώρο με ασθενοφόρο. Ωστόσο την τελευταία στιγμή οι θεράποντες γιατροί αποφάσισαν ότι δεν θα ήταν καλό να μεταφερθεί.

Ο Λάσαλι, που γεννήθηκε το 1926 έφυγε από τη ζωή στις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Στα «Χανιώτικα Νέα» είχε δώσει την τελευταία του συνέντευξη μόλις την περασμένη Τρίτη ώστε να δημοσιευτεί σε αφιέρωμα της εφημερίδας στον «Ζορμπά».

 

Πηγή: huffingtonpost.gr