Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης

27 Οκτωβρίου 2017

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης

Λαμπρό πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη ευκαιρία της μεγάλης εορτής του Προστάτου και Πολιούχου της Αποστολικής πόλεως των Θεσσαλονικέων, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, τελέσθηκε το πρωί της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου 2017, εις τον μεγαλοπρεπέστατο φερώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, τον οποίο πλαισίωναν συλλειτουργούντες οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μιλήτου κ.κ. Απόστολος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο οποίος χοροστάτησε και του Όρθρου, Σύρου κ. Δωροθέου, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιανού κ. Ανδρέα, Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, Ιλιού, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, Λύδδης κ. Δημητρίου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος και Θερμών κ. Δημητρίου.

Εν συνεχεία και παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Περιφεριάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Δημητρίου Βίτσα, ως εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως, των Υφυπουργών Μακεδονίας – Θράκης κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη, Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Ζουράρη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου, του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειου Λεβέντη, των λοιπών Αρχών του τόπου και των εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, των Όπλων με επικεφαλή του Αρχηγό Γ.Ε.Ε.Θ.Α. Ανος. Ευάγγελο Αποστολάκη, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Ακαδημαϊκής Κοινότητος, τελέσθηκε η Επίσημος Δοξολογία επί τη Απελεθευρώση της πόλεως, κατά την διάρκεια της οποίας εκφωνήθη, όπως συνηθίζεται κατά το έθος υπό του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, ο πανηγυρικός της ημέρας, ο οποίος μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικό πλαίσιο των γεγονότων της περιόδου εκείνης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Πηγή: romfea.gr