Θαύματα και θαυμαστά γεγονόταΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Με τιμές αρχηγού κράτους η έξοδος της Αγίας Ζώνης από το Άγιο Όρος – Πλούσιο φωτογραφικό υλικό

3 Νοεμβρίου 2017

Με τιμές αρχηγού κράτους η έξοδος της Αγίας Ζώνης από το Άγιο Όρος – Πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (3/11/17) η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου εξήλθε του Αγίου Όρους ώστε να ξεκινήσει το ταξίδι για την Αθήνα όπου στην Μητρόπολη Ν Ιωνίας θα την υποδεχθεί κλήρος και λαός.

Σε κάθε έξοδο της Αγίας Ζώνης αποδίδονται τιμές αρχηγού κράτους διότι είναι το είναι το μοναδικό Ιερό κειμήλιο της Παναγίας από την επίγειο ζωή της  και το λιμενικό σκάφος περιστρέφεται 3 φορές πριν απομακρυνθεί από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στην οποία φυλάσσεται η Αγία Ζώνη.

Ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής  Βατοπαιδίου ,Γέροντας Εφραίμ, κρατώντας στα χέρια του το Ιερό κειμήλιο της Παναγίας, ευλογεί το πλήθος και το μοναστήρι ενώ επιβιβάζεται στο λιμενικό σκάφος. Προεξάρχων της λιτανείας από τη Μονή προς το λιμάνι ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαληνίας κ Δημήτριος, γνωστός για την μεγάλη Θεοτοκοφιλία του.

Το απόγευμα της Παρασκευής θα προσκομίσει την Αγία Ζώνη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ Γαβριήλ για να παραμείνει η Αγία Ζώνη στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων όπου για 10 μέρες οι πιστοί θα μπορούν να προσέρχονται για να ασπαστούν την Τιμία Ζώνη της Παναγίας.

Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό είναι την ώρα της εξόδου της Αγίας Ζώνης από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Πηγή: briefingnews.gr