Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Συνάντηση Μητροπολίτη Μποτσουάνας με Θεσσαλονίκης και Φιλίππων

3 Νοεμβρίου 2017

Συνάντηση Μητροπολίτη Μποτσουάνας με Θεσσαλονίκης και Φιλίππων

Με τον νεοεκλεγέντα Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων,Νεαπόλεως και Θάσου (Καβάλας) κ. Στέφανο, συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ο εκ Καβάλας καταγόμενος Σεβ. Μητροπολίτης Μποτσουάνας και Φρή Στέητ (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Γεννάδιος.

Η συνάντηση διεξήχθη σε εγκάρδιο και συγκινητικό κλίμα και οι δύο Ιεράρχες ανανέωσαν την συνάντησή τους στην Καβάλα, στην τελετή Ενθρονίσεως του Μητροπολίτη Φιλίππων κ. Στεφάνου και στην πρώτη Αρχιερατική του Θ.Λειτουργία την επομένη της Ενθρονίσεως.

Αμέσως μετά, ο Μποτσουάνας Γεννάδιος επισκέφθηκε στο γραφείο του, τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμο, από τον οποίο έτυχε εγκάρδιας και πατρικής υποδοχής, αφού τον γνωρίζει από τα φοιτητικά του χρόνια.

Ο Παναγ. κ. Άνθιμος, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση για την απρόσμενη αυτή συνάντηση και υπογράμμισε προς τον Καβαλιώτη Αρχιερέα του Αλεξανδρινού Θρόνου, πώς θα συνεχίσουν την επικοινωνία και εποικοδομητική τους συζήτηση σε λίγες ημέρες στην Καβάλα, στην ενθρόνιση του Σεβ. Φιλίππων, λέγοντας πώς χαίρεται που ξαναβλέπει τον Γεννάδιο, έναν ακόμη Μακεδόνα Ιεράρχη, μετά από καιρό, πάλι κοντά του.

Προσκάλεσε δε τον Σεβ. Γεννάδιο, να έλθει και να ιερουργήσει στη Θεσσαλονίκη, όποτε το επιτρέψει το πρόγραμμά του και να αισθάνεται την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης «σαν το σπίτι του», αφού πλέον οι πνευματικοί δεσμοί με την Μητρόπολη Φιλίππων, απ’ όπου και ο ίδιος ο Γεννάδιος κατάγεται, αυξάνονται και γίνονται πιο δυνατοί!

 

Πηγή: romfea.gr