Θαύματα και θαυμαστά γεγονόταΠολυμέσα - MultimediaΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης στη Νέα Ιωνία (ΦΩΤΟ)

5 Νοεμβρίου 2017

Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης στη Νέα Ιωνία (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 5 Νοεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και πλειάδα κληρικών.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τους ύμνους απέδωσε ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Χαρίλαος Ταλιαδώρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ναό συρρέει συνεχώς πλήθος κόσμου για να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, η οποία και θα παραμείνει προς ευλογία του λαού μέχρι στις 13 Νοεμβρίου.

Ο Σεβασμιώτατος στον σύντομο χαιρετισμό που απευθύνε, αναφέρθηκε στην έλευση της Αγίας Ζώνης στην Επαρχία του, τονίζοντας ότι ειναι ιδιαίτερη ευλογία για τον λαό να μπορει να την προσκυνήσει.

Επίσης ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ ο οποίος αποδέχθηκε το αίτημα τους, και εξήρε το πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο.

Στη συνέχεια τον θείο λόγο κήρυξε ο Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος αναφέρθηκε στην Αγία Ζώνη και τα θαύματα που επιτελεί καθημερινά.

«Η Αγία Ζώνη που βρίσκεται σήμερα ενώπιον σας, ειναι μια έκφραση αγάπης του Αγίου Όρους προς τον λαό. Το Άγιον Όρος αγαπητοί μου ειναι μεγάλη ευλογία και μια μεγάλη καύχηση για την Ελλάδα, και αυτο δεν πρεπει να το ξεχνάτε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γέροντας Εφραίμ.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς και οι Αρχές της πόλεως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

 

Πηγή: romfea.gr