Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Εκδήλωση για τον Άγιο Παϊσιο στην Φλώρινα

6 Νοεμβρίου 2017

Εκδήλωση για τον Άγιο Παϊσιο στην Φλώρινα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, εκδήλωση αφιερωμένη στον Άγιο Παϊσιο τον Αγιορείτη, την οποία οργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Αγίου Όρους και Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης «Άγιος Παϊσιος», με κεντρικό ομιλητή τον φυσικό, συγγραφέα και Αγιογράφο Αθανάσιο Ρακοβαλή.

Την εκδήλωση προσφώνησε πρώτος ο οικείος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, ο οποίος αρχικά συνεχάρη τον σύλλογο για την πρωτοβουλία του, ενώ στη συνέχεια με απόλυτη γλαφυρότητα αφηγήθηκε προσωπικές στιγμές με τον Άγιο Παϊσιο κάνοντας αναφορά και στην πολυσυζητημένη προσωπική φωτογραφία που τραβήχτηκε μαζί του στην Παναγούδα.

Έπειτα ακολούθησαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους της Περιφέρειας και του Δήμου Φλώρινας, των προέδρων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πόλης, καθώς και του προέδρου του Συλλόγου κ. Δημήτριου Σέρβου.

Στην συνέχεια ο Αρχ. Επιφάνιος Χατζηγιάγκου προλόγισε τον ομιλητή, ενώ ανέφερε πως η σημερινή εκδήλωση αφορά έναν σύγχρονο Άγιο της πίστεώς μας, τονίζοντας πως “οι Άγιοι είναι άνθη του Παραδείσου που μπορούν να υπάρχουν και στις μέρες μας”.

Ακολούθησε η εισήγηση του κεντρικού ομιλητή κ. Ρακοβαλή με θέμα: «Εμπειρίες και διδαχές από τον Άγιο Παϊσιο», ο οποίος αφηγήθηκε τόσο προσωπικές στιγμές μαζί του όσο και μαρτυρίες ανθρώπων που τον συνάντησαν.

Ο λόγος του κ. Ρακοβαλή ήταν απλός και καθηλωτικός, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας ήταν κατάμεστη από πλήθος κόσμου.

Πηγή: romfea.gr