Θαύματα και θαυμαστά γεγονόταΠολυμέσα - MultimediaΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Μεγαλοπρεπής υποδοχή της Αγίας Ζώνης στην Νέα Ιωνία (ΦΩΤΟ)

6 Νοεμβρίου 2017

Μεγαλοπρεπής υποδοχή της Αγίας Ζώνης στην Νέα Ιωνία (ΦΩΤΟ)

Εκατοντάδες πιστοί υποδέχθηκαν πριν από λίγο στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Βάρναλη την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Την Τιμία Ζώνη μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και την υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Επιφάνιο Αρβανίτη και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην συνέχεια με λιτανευτική πομπή η Τιμία Ζώνη μεταφέρθηκε στον περικαλλή Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας, συνοδεία αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού όπου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Να σημειωθεί ότι στην υποδοχή της Αγίας Ζώνης παρέστη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Στιγμές συγκίνησης, αγιορείτικης κατάνυξης και βαθιάς ευλάβειας, έζησαν  το απόγευμα της Παρασκευής εκατοντάδες Αθηναίοι που παρέστησαν στην τελετή υποδοχής ενός από τα πολυτιμότερα κειμήλια της Ορθοδοξίας, την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου που εδώ και αιώνες φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στο Αγιο Ορος.

Αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, μικρά παιδιά να κρατούν  αναμμένες λαμπάδες κι όλοι οι Ιερείς της μητρόπολης παρατεταμένοι στα δυο άκρα της διαδρομής που ακολούθησε η πομπή, λάμπρυναν την  τελετή της υποδοχής στο πάνσεπτο πρόσωπο της Θεοτόκου που τόσο ευλαβείτο ο λαός.

Την Αγία Ζώνη της Παναγίας  κόμισε ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ ο οποίος την παρέδωσε στα χέρια του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ. Παρών ήταν και ο Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ακολούθησε Λιτανεία ως τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων, όπου θα παραμείνει έως τις 13 Νοεμβρίου.

Πιστοί κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης έσπευσαν από κάθε γωνιά της Αττικής γης για να εκπληρώσουν ένα τάμα στην Παναγία, να προσκυνήσουν το Ιερό Θυσαύρισμα  και να ζητήσουν τις πρεσβείες της για κάθε πρόβλημα που τους αποσχολεί.

Η Αγία Ζώνη έχει κάνει πολλά θαύματα, ζητήστε της βοήθεια της, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Ηγούμενος Εφραίμ που τιμά ιδιαιτέρως το σημαντικότερο κειμήλιο της Μονής που ηγείται.

Με λόγια αγάπης και θαυμασμού για τη Μονή Βατοπαιδίου και προσωπικά για τον Ηγούμενο Εφραίμ μίλησε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας.(ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΔΡΩΝ)

Αφού ευχαρίστησε τον κ. Εφραίμ για τη μεταφορά της Αγίας Ζώνης στη μητρόπολη του αναφέρθηκε στο συμβολή της Αγιορείτικης Μονής στην Ορθοδοξία.

Καθημερινά θα τελούνται οι Θείες Λειτουργίες και Παρακλήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΕΩΣ ΣΤΙΣ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

H ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ-Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΕΙΜΗΛΙΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ Κ. ΓΑΒΡΙΗΛ

Η ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ:ΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ-ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας τελέστηκε σήμερα, παρουσία πλήθους πιστών που κατέκλυσαν το Ναό. Παράλληλα, χιλιάδες πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία από την Παρασκευή.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, ενώ το παρών έδωσε Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την ιδιαίτερη ευλογία να κομίσει την Αγάι Ζώνη σστην Αττική. Από την πλευρά του, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, αναφέρθηκε στην Παναγία και στην Αγία Ζώνη.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών:

Κυριακή 5 Νοεμβρίου

11:00, 13:00, 15:00, 17:00 Ιερά Παράκλησις στη Θεοτόκο.

18:00 Εσπερινός και Ομιλία υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Τιμοθέου Ηλιάκη.

19:30 Ιερά Παράκλησις στη Θεοτόκο.

20:30 Ιερά Αγρυπνία και Ομιλία υπό του Πανοσ. Αρχιμανδρίτου Πολυκάρπου Μπόγρη, Συνοδικού Γραμματέως. Θα ψάλλει ο κ. Θεόδωρος Καλλίμαχος, Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Ηρακλείου.

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου

07:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ομιλία υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Βασιλείου Παλιούρα, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου.

09:30, 11:00, 13:00, 15:00, 17:00 Ιερά Παράκλησις στη Θεοτόκο.

18:00 Εσπερινός και Ομιλία υπό του Αιδεσ. Πρωτοπρ. Κωνσταντίνου Μιχαλάκη.

19:30 Ιερά Παράκλησις στη Θεοτόκο.

20:30 Ιερά Αγρυπνία υπό του Αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρου Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, Εφημερίου Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών. Θα ψάλλει ο κ. Δημήτριος Κατσικογιώργος, Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Μαδύτου.

Τρίτη 7 Νοεμβρίου

07:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ομιλία υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Χρυσάνθου Καρατζαφέρη.

09:30, 11:00, 13:00, 15:00, 17:00 Ιερά Παράκλησις στη Θεοτόκο.

18:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός διά την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

20:30 Ιερά Αγρυπνία υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Ανθίμου Παπαλεξοπούλου, Ιεροκήρυκος Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου. Θα ψάλλει ο κ. Ζαχαρίας Καρούνης, Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηρακλείου.

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου

07:00 Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

11:00, 13:00, 15:00, 17:00 Ιερά Παράκλησις στη Θεοτόκο.

18:00 Εσπερινός και Ομιλία υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Ιωάννου Μπαντουβά.

19:30 Ιερά Παράκλησις στη Θεοτόκο.

20:30 Ιερά Αγρυπνία και Ομιλία υπό του Πανοσ. Αρχιμανδρίτου Αλεξίου Γιαννιού. Θα ψάλει ο κ. Στέφανος Τσιάρας, Πρωτοψάλτης Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φιλαδελφείας.

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου

07:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ομιλία υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Τιμοθέου Καμπουρίδη.

09:30, 11:00, 13:00, 15:00, 17:00 Ιερά Παράκλησις στη Θεοτόκο.

18:00 Εσπερινός και Ομιλία υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Διονυσίου Χατζηαντωνίου, Συνοδικού Γραμματέως.

19:30 Ιερά Παράκλησις στη Θεοτόκο.

20:30 Ιερά Αγρυπνία και Ομιλία υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Ονουφρίου Κωστοπούλου, Γέροντος Ιερού Μετοχίου Αγίου Παντελεήμονος Κοκκιναρά. Θα ψάλει ο κ. Απόστολος Καλπακίδης, Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νέας Ιωνίας.

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου

07:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ομιλία υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Ιωαννικίου Κουλιανοπούλου, Προισταμένου Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Ψυχικού.

09:30, 11:00, 13:00, 15:00, 17:00 Ιερά Παράκλησις στη Θεοτόκο.

18:00 Εσπερινός και Ομιλία υπό του Πανοσ. Αρχιμανδρίτου Βαρνάβα Θεοχάρη, Συνοδικού Γραμματέως.

19:30 Ιερά Παράκλησις στη Θεοτόκο.

20:30 Ιερά Αγρυπνία. Θα ψάλλει ο Βυζαντινός Χορός «Φωναίς αισίαις».

Διαβάστε εδώ:  Νέας Ιωνίας Γαβριήλ για την έλευση της Αγίας Ζώνης και τον Ηγούμενο Εφραίμ

Σάββατο 11 Νοεμβρίου

07:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ομιλία υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Τιμοθέου Παπαδάκη.

09:30, 11:00, 13:00, 15:00, 17:00 Ιερά Παράκλησις στη Θεοτόκο.

18:00 Εσπερινός και Ομιλία υπό του Αιδεσ. Πρωτοπρ. Παναγιώτη Βαρδουνιώτη.

19:30 Ιερά Παράκλησις στη Θεοτόκο.

20:30 Ιερά Αγρυπνία και Ομιλία υπό του Πανοσ. Αρχιμανδρίτου Επιφανίου Αρβανίτη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως. Αγιασμός με την Τιμία Ζώνη. Θα ψάλει ο κ. Ανδρέας Φύτρος, Πρωτοψάλτης Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γλυφάδας.

Κυριακή 12 Νοεμβρίου

07:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ. Πάνδημος Λιτάνευσις Τιμίας Ζώνης στους δρόμους της πόλεως. Στη Θεία Λειτουργία θα συμμετάσχει και θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.

11:00, 13:00, 15:00, 17:00 Ιερά Παράκλησις στη Θεοτόκο.

18:00 Εσπερινός και Ομιλία υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Παντελεήμονος Παπασυννεφάκη.

19:30 Ιερά Παράκλησις στη Θεοτόκο.

21:30 Ιερά Αγρυπνία και Ομιλία υπό του Πανοσ. Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Αγιορείτου.

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου

07:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

09:30, 11:00 Ιερά Παράκλησις στη Θεοτόκο.

12:00 Αναχώρησις Τιμίας Ζώνης, διά το Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» προς ευλογία των ασθενών.

Η Ομιλία του Γέροντα Εφραίμ…

Πηγή: romfea.grvimaorthodoxias.gr ,vimaorthodoxias.gr