Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Το τελευταίο παραθυράκι δωρεάν αναβάθμισης στα Windows 10, θα κλείσει στις 31 Δεκεμβρίου

10 Νοεμβρίου 2017

Το τελευταίο παραθυράκι δωρεάν αναβάθμισης στα Windows 10, θα κλείσει στις 31 Δεκεμβρίου

H Microsoft σταμάτησε να προσφέρει επίσημα τη δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης στα Windows 10 ήδη από τον Ιούλιο του 2016 για κατόχους Windows 7 και Windows 8 αδειών.

Ανεπίσημα, υπάρχει η δυνατότητα ακόμη να χρησιμοποιήσει κάποιος τον αριθμό αδείας που κατέχει στα δύο αυτά λειτουργικά συστήματα κατά την εγκατάσταση των Windows 10, όμως παράλληλα υπάρχει και μια επιπλέον εξαίρεση για όσους χρησιμοποιούν τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας.

 

Όπως φαίνεται όμως τουλάχιστον ο δεύτερος τρόπος δωρεάν αναβάθμισης στα Windows 10 θα λήξει στο τέλος της χρονιάς, με τη Microsoft να προχωρά αθόρυβα σε ενημέρωση στη σχετική ιστοσελίδα όπου αναφέρει ότι όσοι χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δε θα μπορέσουν να αναβαθμιστούν δωρεάν μετά την 31η Δεκεμβρίου του 2017.

 

Η κίνηση αυτή δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τη μεγάλη μερίδα των χρηστών η οποία έχει ήδη αναβαθμιστεί στα τελευταία Windows, έχοντας αξιοποιήσει το χρονικό διάστημα των 12 μηνών που έδωσε η Microsoft με την κυκλοφορία των Windows 10. Σε κάθε περίπτωση, παραμένει μυστήριο το κατά πόσο η πολιτική των δωρεάν αναβαθμίσεων της Microsoft είχε κάποιο μεγαλύτερο αποτέλεσμα απ’ ότι αν δεν υπήρχε η δυνατότητα αυτή.

 

Η εταιρεία ερευνών NetMarketShare αναφέρει πάντως ότι το μερίδιο των Windows 10 στην αγορά των PC γνώρισε μεγάλη άνοδο από το 9% τον Νοέμβριο του 2015 στο 29,3% τον περασμένο μήνα. Όμως τα Windows 7 εξακολουθεί να είναι η έκδοση αυτή που χρησιμοποιείται περισσότερο από τον κόσμο, έχοντας ποσοστό 46,6%, μειωμένο για το ίδιο διάστημα κατά 10%.

 

Πηγή: zdnet.com