Θαύματα και θαυμαστά γεγονόταΟρθόδοξη πίστηΠολυμέσα - MultimediaΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Μητροπολίτης Γαβριήλ στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για την Αγία Ζώνη: «Σήμερα στη Νέα Ιωνία βιώνουμε ένα θαύμα»

12 Νοεμβρίου 2017

Μητροπολίτης Γαβριήλ στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για την Αγία Ζώνη: «Σήμερα στη Νέα Ιωνία βιώνουμε ένα θαύμα»

του Γιώργου Θεοχάρη-ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Εικόνες που μιλούν, πρόσωπα που κρύβουν πόνο, βλέμματα που σκορπούν αγαλλίαση. Όσο περιμένεις έξω από τον μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας παρακολουθείς τις ουρές να αυξάνονται κι ο  κόσμος να κατακλύζει κάθε γωνιά του εξωτερικού χώρου του Ναού. Όλα μοιάζουν σαν να τα σκεπάζει ένα πέπλο αγάπης και ελπίδας. Οι εικόνες αυτές διαδέχονται την τάξη και  την οργάνωση που έχει επιβάλλει ο 41χρονος  μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ ο οποίος κοιτάζει τα πλήθη του κόσμου και δείχνει να γεμίζει η καρδιά του από ρίγη συγκίνησης και μία ηθική ικανοποίηση για τον λαϊκό προσκύνημα  στην Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου που μεταφέρθηκε από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου από τον Καθηγούμενο Εφραίμ.

Σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο κ. Γαβριήλ εστίασε στους νέους ανθρώπους που περιμένουν επί ώρες στην ουρά για να προσκυνήσουν. Έως σήμερα πάνω από 200.000 πιστών έχουν προσκυνήσει την Αγία Ζώνη.

«Αυτό που βιώνουμε σήμερα στη Νέα Ιωνία είναι ένα θαύμα, βλέπουμε ζωντανά τη χάρη της Παναγίας ανάμεσα μας,νέα παιδιά να περιμένουν με καρτερική υπομονή για να προσκυνήσουν. Αυτό είναι ξεκάθαρο μήνυμα πως οι άνθρωποι βλέπουν την Εκκλησία στις μέρες μας», τονίζει.

Ο κ. Γαβριήλ έδωσε διευκρινήσεις και για τα έσοδα λέγοντας ότι θα διατεθούν στις Κατασκηνώσεις της μητροπόλεως.

Πηγή: vimaorthodoxias.gr