Θεολογία και Ζωή

Ομιλία Καθηγουμένου Εφραίμ σε δεκάδες νέους στο Κερατσίνι

13 Νοεμβρίου 2017

Ομιλία Καθηγουμένου Εφραίμ σε δεκάδες νέους στο Κερατσίνι

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Βλαχερνών Αμφιάλης- Κερατσινίου, ο αγιασμός έναρξης των ενοριακών νεανικών συνάξεων για την καινούρια Ιεραποστολική χρονιά 2017-2018.

Στον κατάμεστο από φοιτητές και νέους γονείς Ναό της Παναγίας, ο καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ ετέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό και στη συνέχεια με πατρική αγάπη μίλησε με θέμα: «Ζει Κύριος ο Θεός», καταθέτοντας την πλούσια προσωπική του ποιμαντική εμπειρία, στηριγμένη στην αγιοπνευματική διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας μας.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, κατά τον οποίο ο Γέροντας με πολλή προθυμία και προσοχή άκουσε τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς των νέων πάνω σε φλέγοντα ζητήματα της καθημερινής ζωής αλλά και της πνευματικής τους πορείας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Γέροντας είχε προσωπική επικοινωνία με πολλούς από τους παρευρισκομένους νέους, οι οποίοι δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους και την ευγνωμοσύνη τους για τις σοφές συμβουλές και τις χαριτωμένες διδαχές που έλαβαν.

Στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση, την οποία επιμελήθηκαν τα μέλη των 4 Νεανικών Ενοριακών Συντροφιών, στις οποίες συμμετέχουν τακτικά 150 απόφοιτοι λυκείου (φοιτητές-τριες) και 200 νέοι γονείς.

Ο Γέροντας προσέφερε ως ενθύμιο της παρουσίας του στην ενορία της Παναγίας των Βλαχερνών, Εικόνα της Αγίας Ζώνης και εξέφρασε την χαρά του για τη συμμετοχή τόσων πολλών νέων στην Ενοριακή ζωή.

Ας σημειωθεί τέλος ότι κατά την φετινή έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων της ενορίας, έδωσαν το παρόν και γράφτηκαν περισσότερα από 650 παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Ακούστε όλη την ομιλία παρακάτω:

Πηγἠ: romfea.gr