Θεολογία και ΖωήΠολυμέσα - Multimedia

Γέροντας Εφραίμ: «Η δύναμη της Εκκλησίας δεν είναι κοσμική» (ΦΩΤΟ)

16 Νοεμβρίου 2017

Γέροντας Εφραίμ: «Η δύναμη της Εκκλησίας δεν είναι κοσμική» (ΦΩΤΟ)

Παρουσία πλήθος προσκυνητών τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Λάρισα.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιγνάτιο Μουρτζανό, τους συνεφημερίους του, κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Ιερομονάχους του Αγίου Όρους.

Να αναφερθεί ότι παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς, η προσέλευση των πιστών στο Ναό για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη συνεχίζεται με αυξανόμενο ρυθμό.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός της υποδοχής της Αγίας Ζώνης στη Λάρισα και στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή.

«Η δύναμη της Εκκλησίας δεν είναι κοσμική, καθώς χθες κατά την υποδοχή της Αγίας Ζώνης είδαμε και την εξωτερική δύναμη με την προσέλευση του κόσμου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γέροντας Εφραίμ.

Σε άλλο σημείο ο Γέροντας μίλησε για την αγνότητα των παιδιών, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από την καθαρότητά τους, όπως παρότρυνε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στη μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνατίου στο να έρθει η Αγία Ζώνη στην επαρχία του προς ευλογία του φιλόχριστου λαού της Λάρισας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Πηγή: romfea.gr