Ορθόδοξη πίστηΠολυμέσα - MultimediaΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Εν δράσει 2017: «Ιεραποστολή· Αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει…» (video)

18 Νοεμβρίου 2017

Εν δράσει 2017: «Ιεραποστολή· Αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει…» (video)

Η ευτυχία πολλαπλασιάζεται όταν μοιράζουμε. Ότι προσφορά γίνεται, τίποτε δεν πάει χαμένο. Όλα αξιοποιούνται στην Ουγκάντα.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, η παρουσίαση της 6ης αποστολής στην Ουγκάντα που πραγματοποίησε η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, με τίτλο: «Ιεραποστολή: Αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», που πραγματοποιεί ο Ναός.

Στο ξεκίνημα της εκδηλώσεως, ο υπεύθυνος του ιεραποστολικού κλιμακίου και αδελφός της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Παναούσης αναφέρθηκε στο πλαίσιο μέσα στο οποίο κινήθηκε η έκτη αποστολή, κάνοντας μία απλή  και περιεκτική αναφορά σε παλαιά προγράμματα που συνεχίσθηκαν και σε καινούργια που ξεκίνησαν φέτος.

Μια αναφορά που ξεκίνησε από το 2012 που κατέβηκε πρώτη φορά στο χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντας, συνεχίστηκε με την Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα που οικοδομήθηκε, το μεγάλο κτήμα το οποίο καλλιεργείται και αξιοποιείται για τις ανάγκες της ιεραποστολής, το μικρό μοναστήρι που βρίσκεται στη γέννηση του και έφτασε μέχρι το δημοτικό σχολείο που θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον Φεβρουάριο και την έκταση που αγοράστηκε για την οικοδόμηση γυμνασίου και οικοτροφείου.

Μίλησε επίσης για την κατασκήνωση που οργανώνεται κάθε χρόνο στο Λουγκουζί και τους πολλούς καρπούς που απέδωσε. Βαπτίσεις, λειτουργία ιατρείου, ομαδικά παιχνίδια, κατήχηση συνέστησαν μια πολύ όμορφη περίοδο.

Η εκδήλωση διανθίστηκε με προβολή οπτικοακουστικού υλικού, ενώ το λόγο πήραν οι εθελοντές που ζωντάνεψαν με τις προσωπικές εμπειρίες και μαρτυρίες τους, την εκδήλωση.

Πρώτες μίλησαν οι Αγγελική Δασούλα και Ερμιόνη Βαλεοντή που συμμετείχαν στην πρώτη αποστολή. Και οι δύο εθελόντριες, φανερά συγκινημένες, αναφέρθηκαν στο θαύμα που συντελείται στην Αφρική. Πως δηλαδή, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα όλα είναι αλλιώς, η εικόνα των ανθρώπων έχει αλλάξει, η εικόνα του τόπου έχει αλλάξει.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι Γιώργος Αγγελόπουλος, Γιάννης Ευγενίδης και η Χριστίνα Σεφερλή, που κατέθεσαν κι αυτοί την δική τους εμπειρία και μαρτυρία.

Κοινός τόπος σε όλους, η χαρά και η αγάπη που εισέπραξαν, κυρίως από τα μικρά παιδιά της ιεραποστολής. Η ευτυχία πολλαπλασιάζεται όταν μοιράζουμε, είπαν συντονισμένα.

Μίλησαν επίσης για το πρόγραμμα αναδοχής που είναι σε εξέλιξη. Δηλαδή, κάποιοι από την Ελλάδα, αναλαμβάνουν ανάδοχοι παιδιών και με ένα ετήσιο χρηματικό ποσό, το κάθε παιδί θα πάει σχολείο, θα έχει ένδυση, τροφή, στέγη.

Και κατέληξαν τονίζοντας πως ότι προσφορά γίνεται, τίποτε δεν πάει χαμένο. Όλα αξιοποιούνται στην Ουγκάντα.

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου

 

Πηγή: enoriaendrasei.gr