Ορθόδοξη πίστηΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά

Γέροντας Εφραίμ: «Η χάρις της Παναγίας θα μείνει στον τόπο σας και τις καρδιές σας» (ΦΩΤΟ)

20 Νοεμβρίου 2017

Γέροντας Εφραίμ: «Η χάρις της Παναγίας θα μείνει στον τόπο σας και τις καρδιές σας» (ΦΩΤΟ)

Αρχιερατικό Συλλείτουργο παρουσία της Αγία Ζώνης, τελέσΘηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πτολαμαϊδος κ. Εμμανουήλ, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης Λαρίσης, στο Ναό παρέστη ο Διοικητής της 1ης Στρατίας Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος κ.Γεώργιος Μπλιούμης, οι Αρχές του Τόπου και χιλιάδες πιστοί που συνέρευσαν να αποχαιρετήσουν την Αγία Ζώνη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος ομίλησε για την Παναγία και για την χάρη της Αγίας Ζώνης. «Αδελφοί Λαρισαίοι η αγία Ζώνη φεύγει αλλά η χάρις της Παναγίας θα μείνει στον τόπο σας και τις καρδιές σας!» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γέροντας Εφραίμ, του οικείου Αρχιερέως Μητροπολίτου κ.Ιγνατίου αντιφωνήσαντος, και ομιλήσαντος περί της παλλαϊκής υποδοχής της αγίας Ζώνης και της μεγάλης ευλογίας που προσκόμισε στις καρδιές των αναρίθμητων ευλαβών προσκυνητών.

Στη συνέχεια με τις πρέπουσες τιμές η Αγία Ζώνη εξήλθε του Ναού, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος ευλόγησε όλους τους προσκυνητές, διερχόμενος ανάμεσα τους και ευλογώντας αυτούς με την αγία Ζώνη, ενώ αμέσως μετά μεταφέρθηκε η αγία Ζώνη στην 1η Στρατιά, στην Πυροσβεστική και την Αστυνομία προς ευλογία και αγιασμό όλων.

Πηγή: vimaorthodoxias.gr