Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Νέος Άρχων του Οικουμενικού Θρόνου ο κ. Ανέστης Αρνόπουλος

22 Νοεμβρίου 2017

Νέος Άρχων του Οικουμενικού Θρόνου ο κ. Ανέστης Αρνόπουλος

Το Οφφίκιο του Άρχοντος του Οικουμενικού Θρόνου απένειμε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον επιχειρηματία κ. Ανέστη Αρνόπουλο από το Καμερούν της Αφρικής, τιμώντας τον για την πολυδιάστατη προσφορά και στήριξή του στο έργο της εκκλησίας.

Η χειροθεσία του Νέου Άρχοντος της Μητρός Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017.

Συγκινημένος ο κ. Αρνόπουλος έλαβε τον λόγο και ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, τους εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας συμπροσευχομένους ιεράρχες, τους ιερείς της Μητροπόλεως Γαλλίας, τους συγγενείς και τους παρευρισκόμενους, για τη μεγάλη τιμή που τον αξίωσε ο Θεός να βιώσει.

Το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής εκπροσώπησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γουινέας κ. Γεώργιος, Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος και Καμερούν κ. Γρηγόριος.

 

Πηγή: romfea.gr