Θεολογία και ΖωήΟρθόδοξη πίστη

Πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Σταγών στην Καλαμπάκα

27 Νοεμβρίου 2017

Πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Σταγών στην Καλαμπάκα

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2017, πλήθος ευσεβών πιστών κάθε ηλικίας γέμισε ασφυκτικά τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας προκειμένου να συμμετάσχει στη θεία Λειτουργία και να ευχηθεί στον νέο Ποιμενάρχη να έχει καλή ποιμαντορία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία προΐστατο της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Αυλώνος κ. Χριστοδούλου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Καρθαγενης κ. Μελετίου και Τρίκκης κ. Χρυσόστομου. Eκ του Ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του, προς τους Αρχιερείς και τον πιστό λαό για την εγκάρδια υποδοχή και διένειμε το αντίδωρο δεχόμενος τις ευχές του πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

 

Πηγή: vimaorthodoxias.gr