Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΠολυμέσα - Multimedia

Η πρώτη Λειτουργία του Μητροπολίτου Σταγών Θεοκλήτου, στην Καθέδρα του

28 Νοεμβρίου 2017

Η πρώτη Λειτουργία του Μητροπολίτου Σταγών Θεοκλήτου, στην Καθέδρα του

Αρχιερατικό συλλείτουργο το πρωί της Κυριακής στην πόλη της Καλαμπάκας, προεξάρχοντος του νέου Ποιμενάρχου της επαρχίας.

Ο νέος Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων Θεόκλητος έγινε δεκτός χθες με ιδιαίτερη αγάπη από το λαό της επαρχίας του. Το πρωί της Κυριακής προεξήρχε της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας, πλαισιούμενος από τους Μητροπολίτες Αυλώνος Χριστόδουλο, Βρεσθένης Θεόκλητο, Μεσσηνίας Χρυσόστομο, Ιλίου Αθηναγόρα, Κηφισίας Κύριλλο, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο, Ιωαννίνων Μάξιμο, Τρίκκης Χρυσόστομο και Καρθαγένης (του Πατριαρχείου Αλεξανδρίας Μελέτιο), συμμετοχή δε των Ηγουμένων Μονών των Σταγών & Μετεώρων, Μεγάλου Μετεώρου Νήφωνος Καψάλη, Αγίας Τριάδος Δομέτιου Ντελή, Αγίου Νικολάου Αναπαυσά Πολυκάρπου, Αγίου Νικολάου Σιαμάδων Μακαρίου Ιακωβάκη και ιερέων της επαρχίας, καθώς δεν λειτούργησε κανένας άλλος Ναός της Καλαμπάκας, ειδικά για την ημέρα. Τον Απόστολο δε ανέγνωσε τιμητικώς, σε Αγιορείτικο ύφος, ο καλλικέλαδος Ακαδημαϊκός Σωτήρης Μπαλατσούκας.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας και κατά τη διανομή του αντιδώρου ο νέος Ποιμενάρχης των Σταγών δέχθηκε τις ευχές από το Χριστεπώνυμο πλήθος.

Πηγή: trikalavoice.gr