Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πώς, άγνωστος χάκερ έκλεψε ηλεκτρονικά 57000 ευρώ από ζωέμπορο στο Αγρίνιο

30 Νοεμβρίου 2017

Πώς, άγνωστος χάκερ έκλεψε ηλεκτρονικά 57000 ευρώ από ζωέμπορο στο Αγρίνιο

Κατάφεραν να επικοινωνήσουν με ξένη τράπεζα και να δώσουν εντολή για τη μεταφορά ποσού 57.000 ευρώ σε διαφορετικό λογαριασμό
Δεν έχει προηγούμενο για τα ελληνικά χρονικά η ηλεκτρονική απάτη, θύμα της οποίας έπεσε ένας 57χρονος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο των ζωοτροφών στο Αγρίνιο, καθώς άγνωστος χάκερ «μπήκε» στην ηλεκτρονική του αλληλογραφία και άρπαξε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό.

Όπως κατήγγειλε το θύμα, είχε δώσει εντολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην τράπεζα όπου διατηρεί λογαριασμό να καταθέσει 57.000 ευρώ σε έναν λογαριασμό στη Βρετανία για την αγορά ζωοτροφών. Όμως, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, στις 11 Νοεμβρίου η τράπεζα παρέλαβε νέα εντολή από άλλο e-mail του επιχειρηματία, με το οποίο ακύρωνε την πρώτη εντολή πληρωμής και ζητούσε τα χρήματα να κατατεθούν σε διαφορετικό λογαριασμό!

Φυσικά, οι ζωοτροφές που παρήγγειλε ο 57χρονος δεν εστάλησαν ποτέ, αφού ο συνεργάτης του στη Βρετανία δεν πήρε τα χρήματα που περίμενε! Προφανώς, κάποιος χάκερ κατάφερε να διεισδύσει στα μηνύματα του επιχειρηματία και να τα χρησιμοποιήσει, ώστε να μπουν τα χρήματα σε δικό του λογαριασμό! Αυτόν τον λογαριασμό προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου, που σχημάτισαν δικογραφία για απάτη μέσω υπολογιστή σε βάρος αγνώστου.

 

Πηγή : protothema.gr, iservices.gr