Θαύματα και θαυμαστά γεγονόταΟρθόδοξη πίστηΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Υποδοχή Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στα Τρίκαλα

6 Δεκεμβρίου 2017

Υποδοχή Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στα Τρίκαλα

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, μετέφερε την ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στα Τρίκαλα γιά την πανήγυρη του Mητροπολιτικού Iερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Η υποδοχή έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης και ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς τον ιερό ναό όπου τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Βεροίας κ. Παντελεήμονος ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στον Πρόεδρο του Σωματείου Παναγία Σουμελά κ. Γεώργιο Τανιμανίδη ο οποίος συνόδευσε τον Σεβασμιώτατο επικεφαλής μελών του ΔΣ του Σωματείου.

Αμέσως μετά ακολούθησε δεύτερος αρχιερατικός εσπερινός στον ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως, όπου φυλάσσεται η τιμία κάρτα της Αγίας Βαρβάρας, χοροστατούντος επίσης του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελημονος, ενώ το θείο λόγο εκήρυξε ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

 

Πηγή: romfea.gr