Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πατριάρχης Γεωργίας: ”Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη”

3 Ιανουαρίου 2018

Πατριάρχης Γεωργίας: ”Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη”

“Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη, αλλά η χάρη του Θεού ξεπεράστηκε και αυτό το έτος. Όμορφα καλωσορίζουμε την νέα χρονιά, για τους κατοίκους Γεωργίας, της Αμπχάζιας, της Οσετίας, της Ελλάδος, της Ρωσίας, της Αρμενίας και όλων των Ορθοδόξων” – τονίζει μεταξύ άλλων στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β΄

Ο Πατριάρχης Ηλίας συγχαίρει τον Γεωργιανό λαό για το νέο έτος, υπογραμμίζοντας ότι όλοι πρέπει να κάνουν έναν απολογισμό μέσα τους, ώστε να είναι σε θέση να συγχωρεθούν δια της εξομολογήσεως.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας, κάνει ειδική αναφορά στα παιδιά, τονίζοντας ότι οι γονείς πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή στα τέκνα τους.

“Πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στα παιδιά μας! Πρέπει τα παιδιά να μεγαλώνουν στο δρόμο του Θεού, εαν θέλουμε να έχουμε κατάλληλα αποτελέσματα στο μέλλον” – ανέφερε ο Πατριάρχης Ηλίας.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Γεωργίας τόνισε: “Η αληθινή ευτυχία είναι όταν οι άνθρωποι είναι ικανοποιημένοι πνευματικά, και ευτυχισμένος άνθρωπος είναι εκείνος που μπορεί να συγχωρεί τα λάθη του συνανθρώπου”.

Να αναφερθεί ότι την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου ο Πατριάρχης Γεωργίας γίνεται 85 ετών, ενώ πριν λίγες ημέρες συμπλήρωσε 40 χρόνια στον Θρόνο της Εκκλησίας της Γεωργίας.

 

Πηγή: romfea.gr