Συνδέστε ποντίκι και πληκτρολόγιο στο… κινητό σας

14 Ιανουαρίου 2018

Tο λειτουργικό Android υποστηρίζει ποντίκια, πληκτρολόγια και gamepads, κι έτσι μπορείτε εύκολα να αναβαθμίσετε την εργονομία του κινητού σας με περιφερειακά που συνδέονται στις συσκευές μέσω USB.

Ακόμα και ασύρματα μπορείτε να τα συνδέσετε μέσω Bluetooth!

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως συνδέουμε ένα ποντίκι στο smartphone ή το tablet και αποκτούμε κέρσορα ποντικιού στην οθόνη ή συνδέουμε controllers τύπου Xbox και παίζουμε παιχνίδια λες και έχουμε κονσόλα. Ή ένα κανονικό πληκτρολόγιο για να χρησιμοποιούμε τις πάντα βοηθητικές συντομεύσεις και να γράφουμε απείρως γρηγορότερα.

Όπως θα έχετε παρατηρήσει φυσικά, τα Android phones και tablets δεν έχουν τις στάνταρ θύρες USB, κι έτσι τα USB περιφερειακά δεν μπορούν να συνδεθούν απευθείας. Για να συνδέσουμε μια συσκευή USB στο κινητό μας θα χρειαστούμε ένα καλώδιο USB OTG, έναν αντάπτορα ουσιαστικά που συνδέεται στη θύρα Micro-USB του κινητού μας και επιτρέπει τη σύνδεση περιφερειακών με στάνταρ θύρα USB.

Αυτοί οι μετατροπείς είναι πάμφθηνοι και επιτρέπουν τη σύνδεση κάθε συσκευής με USB, όπως εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.

Υπάρχουν ωστόσο συσκευές Android που δεν υποστηρίζουν ένα USB OTG καλώδιο, ιδιαίτερα όσες τρέχουν παλιότερες εκδόσεις Android, οπότε μια έρευνα στο Google αναφορικά με το αν υποστηρίζει το κινητό μας τον συγκεκριμένο μετατροπέα είναι επιβεβλημένη.

Όσοι πάλι δεν έχουν smartphone που να υποστηρίζει USB OTG, υπάρχει πάντα η επιλογή των ασύρματων περιφερειακών που συνδέονται μέσω Bluetooth. Η σύνδεση είναι εξαιρετικά απλή, σαν κάθε άλλη επικοινωνία μέσω Bluetooth δηλαδή (από τα Settings της συσκευής, ανοίγετε το Bluetooth).

Με τον κέρσορα του ποντικιού χρησιμοποιείτε την οθόνη του κινητού σαν να ήταν οθόνη υπολογιστή.

Κλικάρετε στα πράγματα που θα πατούσατε, αν και συνεχίζετε να έχετε την επιλογή του δαχτύλου όσο το ποντίκι είναι συνδεδεμένο.

Όσο για το πληκτρολόγιο, η χρηστικότητά του στην πληκτρολόγηση κειμένου είναι αναντίρρητη. Συν το μπόνους των συντομεύσεων, καθώς οι περισσότερες τρέχουν κανονικά σε περιβάλλον Android (όπως οι σωτήριες Alt+Tab, Ctrl + X, Ctrl + C, Ctrl + V).

 

Πηγή: alphafreepress.gr