Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

To Facebook παραδέχεται ότι τα social media μπορεί να απειλήσουν τη Δημοκρατία

24 Ιανουαρίου 2018

To Facebook παραδέχεται ότι τα social media μπορεί να απειλήσουν τη Δημοκρατία

«Το 2016 εμείς στο Facebook αργήσαμε να αναγνωρίσουμε σε ποιο βαθμό ορισμένοι κακόβουλοι έκαναν κατάχρηση της πλατφόρμας μας», δηλώνει διευθυντικό στέλεχος του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου με 2 εκατομμύρια χρήστες, ο Σάμιντ Τσακραμπάρτι
To Facebook παραδέχτηκε ότι τα social media αποτελούν δυνητική απειλή για την Δημοκρατία και δεσμεύτηκε ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα: θα κάνει δηλαδή στο μέλλον ότι μπορεί για να προστατεύει την Δημοκρατία κι όχι για να τη βλάψει.

 

Όπως χαρακτηριστικά είπε το διευθυντικός στέλεχος, Κέιτι Χάρμπαθ: «Είμαστε τώρα αποφασισμένοι όσο ποτέ να καταπολεμήσουμε τις αρνητικές επιρροές και να διασφαλίσουμε ότι η πλατφόρμα μας αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια πηγή για το δημοκρατικό καλό».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, κι ένα άλλο διευθυντικό στέλεχος του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου με 2 εκατομμύρια χρήστες, ο Σάμιντ Τσακραμπάρτι, είχε γράψει πριν δύο χρόνια στο Facebook:
«Το 2016 εμείς στο Facebook αργήσαμε να αναγνωρίσουμε σε ποιο βαθμό ορισμένοι κακόβουλοι έκαναν κατάχρηση της πλατφόρμας μας. Εργαζόμαστε σκληρά για να εξουδετερώσουμε αυτούς τους κινδύνους τώρα»,δήλωσε αναφερόμενος,-μεταξύ άλλων, στη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές.

«Αν και από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος, δεν είμαι τυφλός απέναντι στη ζημιά που μπορεί να κάνει το διαδίκτυο ακόμη και σε μια δημοκρατία που λειτουργεί καλά»,προσθέτει. Ο Σάμιντ επισημαίνει επίσης ότι, το Facebook εργάζεται πλέον εντατικά,ώστε να βρει μια σωστή ισορροπία ανάμεσα στο να παραμείνει ένα ανοιχτό μέσο και να σταματήσει τη χειραγώγησή του για αντιδημοκρατικούς σκοπούς ή για την προώθηση της ρητορικής του μίσους από ακραίες ομάδες.

 

Πηγή: protothema.gr