Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Λέσβος: Δεν υποχρεούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ ιδιοκτήτες σεισμόπληκτων κτιρίων

1 Μαρτίου 2018

Λέσβος: Δεν υποχρεούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ ιδιοκτήτες σεισμόπληκτων κτιρίων

Δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που επλήγησαν από το σεισμό της 12ης του περασμένου Ιουνίου, τονίζει με ανακοίνωσή του ο συντονιστής των ενεργειών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον σεισμό, Βασίλης Τεντόμας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «όσοι εκ των σεισμοπαθών λαμβάνουν ηλεκτρονικά μηνύματα ή οποιεσδήποτε άλλες ειδοποιήσεις από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να προσέλθουν στη ΔΟΥ τους να καταβάλουν τον ΕΝΦΙΑ των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό της 12.6.2017, καλούνται να τις αγνοήσουν, χωρίς καμία επιβάρυνση ή επίπτωση».

Ο κ. Τεντόμας τονίζει πως «εφόσον έχουν καταθέσει ή πρόκειται να καταθέσουν στη ΔΟΥ τις σχετικές βεβαιώσεις της αρμόδιας υπηρεσίας (ΔΑΕΦΚ), τα χρέη που αφορούν τον αντίστοιχο ΕΝΦΙΑ και οι οιεσδήποτε προσαυξήσεις φαίνονται στο σύστημα taxis, θα διαγραφούν.

Όπως είναι φυσικό, καταλήγει ο κ. Τεντόμας, στο σύστημα taxis, μέχρι την κατάθεση των βεβαιώσεων της ΔΑΕΦΚ στις ΔΟΥ και τη σχετική επεξεργασία τους από αυτές, φαίνονται ανεξόφλητα τα χρέη που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ των πληγέντων κτιρίων και γι′ αυτό στέλνονται με αυτόματο τρόπο και οι σχετικές ειδοποιήσεις στους φορολογούμενους».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ