Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η Cyprus Airways ξεκινά δρομολόγια Λάρνακα – Αθήνα

17 Μαρτίου 2018

Η Cyprus Airways ξεκινά δρομολόγια Λάρνακα – Αθήνα

Τα δρομολόγια θα είναι δύο φορές την εβδομάδα και από την 1η Ιουνίου θα προσθέσει άλλες δύο πτήσεις

Πτήσεις προς την Ελλάδα ξεκινά από τις 29 Μαρτίου η Cyprus Airways, η νέα ιδιωτική εταιρεία, που λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2017, με έδρα τη Λάρνακα.

Όπως ανακοίνωσε η PR & Marketing Manager της Cyprus Airways, Kiki Haida, η εταιρεία, στις 29 Μαρτίου ξεκινά δρομολόγια Λάρνακα-Αθήνα, δύο φορές την εβδομάδα, και από την 1η Ιουνίου θα προσθέσει άλλες δύο πτήσεις, φτάνοντας συνολικά τις 4 την εβδομάδα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στα σχέδια της διοίκησης της νέας εταιρείας είναι από το 2019 να προσθέσει κι άλλους ελληνικούς προορισμούς.

Στο θερινό πρόγραμμα της εταιρείας εντάσσονται επίσης η Ζυρίχη, το Μόναχο, η Βερόνα, η Στουτγάρδη, η Αγία Πετρούπολη, το Τελ Αβίβ και η Βηρυτός. Στόχος της εταιρείας για το 2018 είναι να μεταφέρει συνολικά 200.000 επιβάτες, ενώ από την έναρξη λειτουργίας της έχει μεταφέρει περίπου 50.000.

Η νέα Cyprus Airways, προέκυψε από την εξαγορά του σήματος της πτωχευμένης κρατικής αεροπορικής εταιρείας από την ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 και την νέα εταιρεία Charlie Airlines.

Η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών(ΔΑΑ), Ιωάννα Παπαδοπούλου, δήλωσε ότι η Κύπρος αποτελεί την 4η μεγαλύτερη διεθνή αγορά για το Αεροδρόμιο των Αθηνών με μερίδιο 7,5%, με πρώτη την αγορά της Βρετανίας, δεύτερη της Γερμανίας και τρίτη την αγορά της Ιταλίας.

Σημειώνεται ότι στο αεροδρόμιο της Αθήνας, η τουριστική αύξηση από την Κύπρο, το διάστημα 2013 – 2017, ήταν της τάξης του +73%. Η αύξηση το 2017 έναντι του 2016 ήταν της τάξης 14% και η αυξηση το πρώτο δίμηνο του 2018, έναντι του πρώτου διμήνου του 2017, αγγίζει το 17%.

 

Πηγή: newsbeast.gr