Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Με παραλληλόγραμμη σφραγίδα ΕΛΛΑΣ τα ελληνικά κρέατα -Τι να προσέχουμε εν όψει Πάσχα

17 Μαρτίου 2018

Με παραλληλόγραμμη σφραγίδα ΕΛΛΑΣ τα ελληνικά κρέατα -Τι να προσέχουμε εν όψει Πάσχα

Την εντατικοποίηση των ελέγχων, εν όψει των εορτών του Πάσχα, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, από τις αρμόδιες αρχές.

Οι έλεγχοι θα αφορούν την καταγωγή ή την προέλευση των κρεάτων και έχει ως στόχο τη διαφάνεια στην αγορά και την προστασία των ελληνικών αιγοπροβάτων.

«Ενόψει και των γιορτών του Πάσχα οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, ώστε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια στην αγορά και η καλύτερη ποιότητα στην σωστή τιμή για τον καταναλωτή» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Τσιρώνης.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που έχει εκδοθεί, τα κρέατα μπορούν να επισημανθούν «ελληνικά» μόνο εάν το κρέας έχει γεννηθεί, εκτραφεί και σφαγεί στην Ελλάδα.

Επίσης, θα πρέπει να φέρει σφραγίδα παραλληλόγραμμου σχήματος εντός της οποίας θα αναγράφεται η ένδειξη «ΕΛΛΑΣ» ή «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ».

«Σχετικά με το ελληνικό σήμα εδώ και μήνες δουλεύουμε πάνω στον έλεγχο, την ταυτοποίηση και βελτίωση των ελληνικών φυλών», είπε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός και συμπλήρωσε ότι «τα επιστημονικά εργαστήρια της χώρας, σε συνεργασία με τους Έλληνες παραγωγούς και τον ιδιωτικό τομέα, κάνουν στοχευμένη έρευνα για βελτίωση των ελληνικών φυλών και ποικιλιών, για την ταυτοποίηση τους με στόχο της πάταξη των ελληνοποιήσεων και επιπρόσθετα για την ανάδειξη των ευεργετικών τους ιδιοτήτων».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ