Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Νέα προσφυγή πολυτέκνων στο ΣτΕ για την επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων στα μειωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ

29 Μαρτίου 2018

Νέα προσφυγή πολυτέκνων στο ΣτΕ για την επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων στα μειωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ

H επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση μειωμένου τιμολογίου κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (ΔΕΗ) συναντά την αντίδραση των πολυτέκνων που κατέθεσαν και νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της σχετικής απόφασης του υφυπουργού Περιβάλλοντος.

Και την προσφυγή αυτή υπογράφουν η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος και δύο πολύτεκνοι, ο ένας με τέσσερα ανήλικα παιδιά και ο δεύτερος επίσης με τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων τα δύο ανήλικα. Οι πολύτεκνοι υποστηρίζουν πως οι αιτήσεις για την παροχή μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ απορρίφθηκαν επειδή το οικογενειακό τους εισόδημα το περασμένο έτος ξεπερνούσε το ποσό των 31.500 ευρώ και η ακίνητη περιουσία τους ήταν άνω των 180.000 ευρώ.

Η Συνομοσπονδία υπογραμμίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας, της προστατευόμενης εμπιστοσύνης και του κοινωνικού κεκτημένου, ενώ προσκρούει σε πλέγμα συνταγματικών διατάξεων και ειδικά εκείνων που προστατεύουν τις πολύτεκνες οικογένειες.

Με την επίμαχη απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος για «την εφαρμογή κοινωνικού οικιακού τιμολογίου» τίθενται εισοδηματικά κριτήρια τα οποία συνδέονται με τον αριθμό των μελών της πολύτεκνης οικογένειας.

Πηγή: zougla.gr