Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΠεμπτουσία Ανάλεκτα (pdf)

Απλοί τρόποι να «πειράξεις» τις φωτογραφίες

5 Απριλίου 2018

Απλοί τρόποι να «πειράξεις» τις φωτογραφίες

Δεν χρειάζεται να γίνεις αστέρι του Photoshop –που είναι έτσι κι αλλιώς ένα πρόγραμμα για επαγγελματίες. Υπάρχουν πιο απλοί τρόποι.

Όπως εξηγεί ο φωτογράφος σε αυτό εδώ το βιντεάκι τις φωτογραφίες σας μεταμορφώνουν από βαρετές σε συγκλονιστικές πέντε βασικά πράγματα: Το saturation, το φως, η «ζεστασιά» (warmth), οι σκιές (τις οποίες συνήθως θα χρειαστεί να απαλύνετε) και τα highlights.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να μάθετε πώς να τα «πειράζετε» αυτά το Lightroom της Adobe, το οποίο κυκλοφορεί (επί πληρωμής) για PC, Mac, κινητά και tablet.

Τις ίδιες ακριβώς πτυχές της φωτογραφίας σας πειράζουν, με λιγότερες κινήσεις και λιγότερη διαδικασία από μέρους σας, και το δημοφιλέστατο Intagram και το Snapseed. Αμφότερα είναι δωρεάν, τα κατεβάζετε από το App Store ή το Google Play στο κινητό σας, και πανεύκολα στη χρήση τους.

Στο μεν Instagram, αυτό που προτείνουμε να κάνετε είναι να αγνοήσετε τα πολυφορεμένα πια φίλτρα και να εστιάσετε στις λειτουργίες Editing (saturation, highlights, tilt shift κλπ) το δε Snapseed έχει περισσότερες επιλογές, για να κάνετε πραγματικά μικρά θαύματα με τις φωτογραφίες σας.

 

Πηγή: in2life.gr