Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Επιχείρησε να αυτοκτονήσει στις φυλακές της Τουρκίας ο 22χρονος δολοφόνος του Αποστολίδη

13 Απριλίου 2018

Επιχείρησε να αυτοκτονήσει στις φυλακές της Τουρκίας ο 22χρονος δολοφόνος του Αποστολίδη

Στα κρατητήρια της Τουρκίας συνεχίζει να κρατείται ο 22χρονος Τούρκος που παραδόθηκε στις Τουρκικές αρχές και παραδέχθηκε την δολοφονία του πρώην 65χρονου ανθυπασπιστή της Εθνικής Φρουράς Σολωμού Αποστολίδη στην Κερύνεια.

Σύμφωνα με τον Τούρκικο πρακτορείο IHA, ο 22χρονος ενώ βρισκόταν μόνος του στο κελί και «τελούσε υπό σύγχυση», επιχείρησε να θέσει τέρμα στην ζωή του.

Αμέσως έγινε αντιληπτός από συγκρατούμενους του οι οποίοι κάλεσαν τους δεσμοφύλακες και ο 22χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ενώ ακολούθως αφού εξετάστηκε από ψυχίατρο και διαπιστώθηκε ότι η ζωή του δεν διατρέχει οποιοδήποτε κίνδυνο, μεταφέρθηκε πίσω στις φυλακές.

Επίσης, παρά το γεγονός ότι πριν από μερικά 24ωρα η Τουρκία επικαλέστηκε «νομικό» κώλυμα και ανακοίνωσε ότι ο 22χρονος δεν μπορεί να μεταφερθεί στα κατεχόμενα για δίκη, σήμερα τα Τουρκικά και τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών για μεταφορά του νεαρού στο ψευδοκράτος.

Την ίδια ώρα, οι Κυπριακές αρχές, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο φόνος διαπράχθηκε σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, διερευνούν υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και ως εκ τούτου άρχισαν την λήψη καταθέσεων από το περιβάλλον του Αποστολίδη.

Στα πλαίσια της έρευνας, η αστυνομία ενδεχομένως να εκδώσει εναντίον του 22χρονου ένταλμα σύλληψης και να ζητήσει την συνδρομή της Ιντερπόλ για την σύλληψη και έκδοσή του.

Πηγή: reporter.com.cy